La zi cu programele? (III)


Am ajuns şi la partea a III-a, neintenţionată. Probabil nu vă amintiţi, dar la întrebarea "La zi cu programele?" am răspuns până acum prin Update Checker de la FileHippo şi Update Star. Astăzi vă prezint o a treia soluţie care marchează un progres al ideii… care idee? De a avea un program care să verifice care dintre aplicaţiile instalate pe calculator au între timp versiuni mai noi. Poate ne-am obişnuit cu Firefox de exemplu care semnalează apariţia de noi versiuni şi se poate actualiza singur… dar nu toate programele fac aşa. La unele există în meniu o opţiune gen Check for updates, dar la altele nici măcar această versiune manuală de verificare nu există. Şi aici ne vine în ajutor SUMo.

img

Mai întâi să lămurim numele: SUMo = Software Updates Monitor. Este un program de doar 1MB, pe care îl puteţi descărca şi instala rapid. După lansare îl puteţi lăsa să arunce o privire pe calculator, identificând aplicaţiile instalate. Apoi programul poate verifica ce noutăţi mai sunt. După ce face verificarea – are nevoie evident să se conecteze la internet, deci permiteţi să treacă prin firewall – va ordona programele astfel: în prima parte vor fi cele pentru care există actualizare (cu iconiţă galbenă), iar în a doua cele care sunt la zi (cu iconiţă verde).

img1

Alegeţi programul care vă interesează şi din meniul contextual (click dreapta) puteţi apela Obţine Update sau folosi direct butonul cu acelaşi text. Veţi fi conduşi la o pagină web unde este prezentat un istoric al actualizărilor, cu steluţă galbenă va fi indicată versiunea Dvs, şi veţi avea link-uri spre situri unde s-ar putea să găsiţi versiunea ultimă (şi o căutare Google în ultimă instanţă).

img2

Am rămas impresionat de faptul că, spre deosebire de celelalte soluţii similare, SUMo a identificat o foarte mare parte dintre aplicaţii şi a ştiut să îmi spună ce trebuie să actualizez. O singură observaţie aş avea: nu vă repeziţi să faceţi imediat update la orice program. Studiaţi puţin problema. Un caz aparte poate fi cel al programelor gratuite: poate aveţi versiunea 1.2 şi doriţi să vă instalaţi 1.3, care între timp a devenit comercial. Înainte de instalare citiţi puţin despre ce aduce bun (şi rău) ultima versiune.

PS: Era să uit… dacă nu aţi sesizat din capturi, SUMo are interfaţă în limba română! Mulţumim, Ştefan Ionesco.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 4,33 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. -Hawkeye- spune:

    Ai uitat de link 🙂

    Eu l-am gasit aici sau aici.
    As sugera sa puneti si pe site programele probate, sa fim siguri ca le luam dintr-o sursa sigura 🙂


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *