Yahoo! Mail citit cu Thunderbird


Yahoo! a renunţat de ceva luni la limita pentru conturile de email. Probabil aceasta i-a făcut pe unii să migreze spre această soluţie de emailuri. Nici GMail nu stă rău, cu peste 6GB, aşa că pentru mine contul principal rămâne cel de la Google (de fapt de la Google Apps, cu domeniu propriu). Faptul că oferă suport POP3 (ba chiar şi IMAP) este pentru mine important, cel puţin pentru a putea face back-up la emailurile importante. Yahoo! a renunţat de câţiva ani să ofere gratuit acces POP3, facilitate disponibilă doar cu Yahoo! Mail Plus, care costă 20usd pe an.

img13

Şi totuşi… există o cale de a citi contul de email de pe Yahoo! cu clienţi de mail precum Thunderbird. Blogul The How-To Geek a publicat recent un material excelent care prezintă pas cu pas, cu capturi grafice, cum se poate folosi programul YPOPs! pentru aşa ceva. Chiar şi pentru cei care nu se descurcă cu limba engleză, capturile ar trebui să fie suficient pentru a înţelege ce trebuie făcut. Marea "şmecherie" este folosirea serverului 127.0.0.1, local, prin care YPOPs! face accesibile emailurile. Programul nu necesită configurare, doar se lansează. El trebuie să ruleze, evident, atunci când vreţi să folosiţi POP3 pentru Yahoo! Mail. Singurele configuraţii de făcut sunt în clientul de mail. Succes!

Atenţie: aşa după cum blogul HowToGeek.com avertizează, folosirea acestui program încalcă termenii de folosire a contului Yahoo! Mail (că doar nu degeaba doar în regim contra cost permit POP3). Şi totuşi, nu am auzit nici un prieten dintre cei ce folosesc – de ani de zile – YPOPs să îi fi fost sancţionat contul de către Yahoo! Şi totuşi, fiţi conştienţi că pentru o astfel de încălcare contul v-ar putea fi închis.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

3 comentarii

 1. blackbone spune:

  Observ ca pana acum e ok cu Thunderbird. Am mai incercat odata cu Outlook si cand incercam sa trimit mail imi dadea eroare ypops. Anyway, thaks for the ideea. Keep it real.

 2. lucian spune:

  Se poate accesa legal serverul POP3 si SMTP de la Yahoo prin Outlook, fara programe suplimentare, numai ca este vorba de Yahoo.co.nz! Testat ieri!

 3. Xantes spune:

  Yahoo.co.uk a avut intotdeauna suport POP3 si inca il are si acum… se pare ca nici nu va renunta la el.

  Sunt surprins ca la momentul postarii acestei informatii nu stiai ca yahoo.co.uk are suport POP3?!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *