Galerii cu MooTools


Începem cu o paranteză. În această lună jQuery a împlinit doi ani, apărând cu această ocazie versiunea 1.2.2, ce rezolvă unele bug-uri. Dar o veste mai bună este că o firmă din Los Angeles a angajat un om care să lucreze la jQuery. De fapt la subproiectul jQuery UI. Pentru mine este o veste extraordinară, pentru că în timp ce admit potenţialul extraordinar al acestui subproiect, sunt foarte dezamăgit de versiunea 1.0 cu care şi-a început existenţa, plină de bug-uri şi de incompatibilităţi între navigatoare. Cu un om dedicat (şi plătit), jQuery UI ar putea să devină un produs excelent, care să motiveze suplimentar folosirea excelentei librării jQuery.

img28

Dar acum revenim la librăria MooTools. Aş dori să vă semnalez mai întâi o soluţie pentru galerii de imagini cu această librărie. Ceea ce vedeţi mai sus este o captură, dar sper suficient de convingătoare ca să daţi click aici pentru a vedea o pagină demonstrativă. Din păcate galeria merge cel mai bine dacă aveţi toate pozele "culcate" (landscape), dar nu e obligatoriu desigur. Interfaţa suportă câteva teme (se schimbă culoarea doar). Butonul cu i arată informaţii despre fotografie. Ultimul buton arată sau ascunde thumbnail-ile. Se poate naviga din lista de thumbnail-uri sau dând click pe marginile stânga şi dreapta ale imaginii.

(E)2– Photo Gallery poate fi descărcat în două variante: cea minimă (fără teme) şi cea completă (cu patru teme). Există şi un "kit" pentru teme. un fişier grafic editabil în Photoshop de exemplu (dacă doriţi să puneţi un logo sau un mic text pe "cadrul" galeriei). Folosirea este simplă – atenţie însă! trebuie PHP- şi va merge odată scos din "cutie" (arhivă). Desigur va trebui să pregătiţi manual fotografiile, dimensiunea mare şi mică (pătrat în acest al doilea caz).

Aş semnala mai departe o altă soluţie, de la Pathfusion. Accidental am mai pomenit scripturile acestea, toate folosind MooTools, dar nu ca subiect principal. Acum însă doresc să atrag în mod special atenţia asupra acestei serii de scripturi, excepţionale! Am pus mai jos o captură în care în stânga puteţi vedea lista scripturilor. Am sesizat că au actualizat recent situl şi, în sfârşit, scripturile sunt evidenţiate spre descărcare (după cum scriam cu o altă ocazie, până acum trebuia din sursă să iei codurile). Vedeţi aici mai multe soluţii pentru galerii de imagini şi mulţi probabil ştiu de soluţia stil Lightbox, ba poate unora li s-a şi "acrit" de ea. Ce aş vrea să indic special este însă scriptul Multibox, care, deşi în captura de mai jos pare un simplu Lightbox. permite inclusiv afişarea de fişiere video, audio, flash, html, nu doar imagini. Este un script minunat… dacă aveţi nevoie de el. Dacă nu, reţineţi că există aşa ceva. Vedeţi demonstraţia pentru a vă convinge (e în pagina scriptului).

img27


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *