Pentru transcris conferinţe audio


A fost o vreme când, în virtutea datoriilor de serviciu, trebuia să transcriu nişte casete audio. Era acum mulţi ani şi casetofonul folosit nu avea posibilitatea modificării vitezei de redare, deci tot porneam şi opream, şi adesea derulam banda înapoi… şi tot aşa. Astăzi însă, cu reportofoane ce înregistrează digital, sarcina este mai uşoară, mai ales dacă folosim şi un program precum Express Scribe. Atenţie, când instalaţi programul asiguraţi-vă că rămâneţi doar la Express Scribe şi refuzaţi invitaţia de instalare a altor programe, care nu sunt tot gratuite.

img15

Programul este simplu şi complex în acelaşi timp. Simplu pentru că de la pornire utilizatorul va şti cum să îl folosească: se încarcă un fişier audio (mp3, wave, au, aif, vox, rm, ra… chiar şi CD audio), se reglează viteza de redare şi… la scris! Partea bună este că programul poate rula de exemplu în paralel cu MS Word: scrieţi textele şi apăsând F2 şi F3 veţi putea schimba viteza de redare, pentru a o acomoda cu viteza Dvs de scris. Programul are şi un mod "mini" de funcţionare. Dintre facilităţile avansate aş aminti posibilitatea de a descărca automat prin FTP fişiere, dar mi-e greu să îmi închipui un context în care v-ar fi util aşa ceva (doar dacă transcrierea nu este meserie). Pentru limba engleză, programul merge mână în mână cu Dragon Naturally Speaking, de exemplu, pentru convertire automată.

Nu vă doresc "plăcuta" muncă de a transcrie un discurs, dar dacă este să faceţi aşa ceva încercaţi să vă folosiţi de Express Scribe.

img16


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (8 evaluări, media: 3,13 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *