Better GReader şi altele


LifeHacker.com, pe lângă articolele pe care le propune, din când în când mai publică şi câte un program propriu, ori un supliment Firefox propriu. Anul trecut scriam de exemplu despre Better GMail, care reuneşte mai multe scripturi Grease Monkey ce aduc o experienţă îmbunătăţită celor ce folosesc emailul de la Google. Ceva similar oferă LifeHacker şi pentru Google Reader: Better GReader, ajuns zilele trecute la versiunea 0.2 şi care care mi-a reţinut atenţia mai ales prin facilitatea de previzualizare a unor articole atunci când feed-ul oferă doar fragmente.

img35

M-am folosit chiar de fluxul RSS de la LifeHacker, care, din păcate, oferă doar începutul din articole. După cum vedeţi, apare un nou link, Preview. Dacă aveţi instalat suplimentul Grease Monkey puteţi testa această facilitate şi fără suplimentul Better GReader, folosind direct scriptul de aici. Apăsând noul link, situl se va încărca într-un iframe. Care e avantajul? Evident scade numărul de taburi deschise. Dacă parcurgem un feed şi dorim să citim întreg articolul sau să comentăm ceva anume, rămânem în tabul cu Google Reader pentru întreaga operaţiune. Oare de ce Google nu s-a gândit la aşa ceva din prima? Un motiv ar putea fi acela că unele situri impun la Terms and Conditions ca situl să nu fie "încadrat" în alte situri, prin iframe, ceea ce ar ridica deci unele probleme (să le zicem) legale.

img36

Să rămânem la Firefox şi Google, dar acum un alt serviciu: Google Docs. gDocsBar.com oferă un supliment care permite o mai uşoară interacţiune cu Google Docs. Suplimentul instalează o nouă bară laterală (sidebar). Identificându-vă cu contul Google (e sigur? după recenziile de pe net da) în bara laterală veţi avea rapid acces la documentele pe care le ţineţi pe Google. Cu taburi puteţi comuta între documentele text, de calcul tabelar sau prezentări. Evident, cu un click pe ele le veţi putea deschide. Dar binele nu se opreşte aici! În partea de jos la bara laterală observaţi o zonă albastră pentru upload! Trăgând cu mouse-ul din Explorer fişiere Word de exemplu peste zona albastră ele vor fi automat încărcate în Google Docs. Excelentă idee…

img37

În fine, dacă tot am vorbit de Google Docs şi încărcarea de fişiere de pe propriul calculator, să mai spunem că acum o săptămână blogul Google Docs a lansat un mic program care permite publicarea direct din Windows, din Explorer (prin meniul contextual), în Google Docs. Nu l-am testat, unii spun că mai are bug-uri, dar e un început (mai mult o demonstraţie din partea Google).


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. -Hawkeye- spune:

    Better GReader functioneaza perfect. Chiar in acest moment scriu acest comentariu direct din Google Reader, cu ajutorul extensiei.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *