Vista: scăpaţi de ce nu e necesar


Astăzi blogul HowToGeek a publicat un articol interesant pe care aş dori să îl semnalez pentru toţi cei care folosesc Windows Vista. Remove Optional and Probably Unnecessary Windows Vista Components vine în rezolvarea unei probleme reale: în mod implicit sistemul de operare (nu doar Vista) vine cu componente pe care nu le doreşti, pe care poate nu le vei folosi niciodată în viaţă; dar chiar şi dacă le vei folosi, de ce să fie active de pe acum?

img77

Primul pas este să mergeţi în Control Panel, la Programs and Features. Acolo veţi avea în banda din dreapta opţiunea Turn Windows features on or off. Se va lansa o fereastră cam ca cea de mai jos în care veţi avea o list lungă de componente: cele bifate sunt active, cele nebifate sunt evident inactive, iar unde este pătrat colorat trebuie să extidenţi lista pentru a afla ce sub-sub-sub-…-componentă e activă. Şi acum vine marea dilemă: ce să lăsăm bifat şi ce nu? Aici intră în scenă articolul indicat mai sus. Veţi găsi acolo un frumuşel tabel în care sunt luate la rând componentele (în funcţie de ediţia de Vista folosită s-ar putea să nu fie o coincidenţă 100%) şi ni se explică foarte pe scurt la ce foloseşte fiecare, indicându-se şi opţiunea cea mai probabilă (no, maybe, avoid…). Vă invit să aruncaţi o privire pe respectiva listă, poate mai scăpaţi de ceva componente ce zac inutil, ori mai rău afectând eficienţa sistemului de operare. Atenţie: indicaţiile articolului sunt pentru utilizatorul… de rând. Cei cu pretenţii speciale (ex: server local sau altele) vor trebui să se adapteze conform la ceea ce doresc.

img78

Pentru cei cu Windows XP procesul este similar. În Control Panel lansaţi Add or Remove Programs. În banda din stânga veţi găsi Add/Remove Windows Components.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. mihai.floran spune:

    Interesant! Poate va merge mai repede…


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *