CartiAudio.com


Dacă Mihai tot a scris astăzi despre un sit cu tematică religioasă continui şi eu cu unul. CartiAudio.com, deşi numele nu dă clar de înţeles, este unul dedicat în cea mai mare parte conţinutului creştin, "grosul" fiind reprezentat de Sfânta Scriptură, la care se adaugă ceva poveşti şi basme. Da, intuiţi bine, toare acestea sunt puse la dispoziţie în format audio, dar şi text.

ca1.jpg

Înregistrările par a fi ale "casei", adică nu sunt preluări (de exemplu de la emisiuni ale unor posturi radio). De aici şi calitatea care nu este chiar excelentă, dar în funcţie de cât de mult ţineţi la conţinut veţi trece peste această problemă sau nu. Este oricum de apreciat efortul de a realiza aceste înregistrări, fiind vorba de o muncă uriaşă, care trebuie că a necesitat enorm de mult timp. Cine ar fi beneficiarii? Pentru poveşti e evident: copiii. Părinţii pot da drumul lecturilor audio în timp ce ei mai pot lucra la calculator iar copiii asculta în preajmă. Pentru lecturile audio din Sfânta Scriptură sau din "Calea către Cristos" motivaţiile pot fi diverse: de la persoane cu handicap vizual (pentru care lectura audio poate fi o mană cerească) la persoane care preferă să asculte în timp ce cu mâinile fac operaţii repetitive, care nu ocupă mintea (ex: croşetat 😉 – mai croşetează cineva astăzi?). Mi s-a părut interesantă existenţa unei secţiuni cu "cele mai populare pasaje audio" deşi eu nu am găsit criteriul selecţiei.

ca2.jpg

Pentru redarea audio situl – realizat cu WordPress- foloseşte pluginul despre care aminteam în acest articol. Consider cumva un minus faptul că situl nu oferă link direct spre descărcare. Cine se uită în sursa paginii va găsi oricum linkul spre fişierul MP3 (care nu este găzduit pe CartiAudio.com probabil din motive de lăţime de bandă) deci poate descărca. De ce ar descărca cineva? Pentru că astăzi, când poţi asculta MP3-uri pe celular, iPod şi alte dispozitive mobile, ar fi excelent să poţi descărca simplu câte un capitol din Scriptură şi să îl iei cu tine pentru a-l asculta de exemplu pe drum spre serviciu. E ceva ce iezuiţii americani oferă, dar evident în engleză.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. jürgen.toth spune:

    O colectie de carti audio din literatura universala grupate pe limbi (din pacate limba romana nu este inca suportata, insa voluntarii sunt invitati sa se implice) si genuri literare este accesbila aici.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *