Xdrive Desktop Lite


Ieri AOL.com a lansat şi un client desktop pentru serviciul lor Xdrive care oferă gratuit 5GB pentru găzduirea de fişiere (tot atât cât SkyDrive de la Microsoft, doar că acum cu un client frumuşel). Recunosc că mi-a luat muuult până am reuşit să îmi creez un cont, dar în cele din urmă am reuşit. Mi-am instalat şi Xdrive Desktop Lite şi am purces la teste.

img17

Aplicaţia se foloseşte de AIR, recent ajuns la versiunea 1. Va trebui să îl aveţi instalat (de aici), altfel nu puteţi instala Xdrive Desktop Lite. La lansarea clientului pentru Xdrive vi se vor cere datele de identificare. După identificare veţi fi deja în client, gata să faceţi transferurile de fişiere. Sunt create implicit câteva directoare (My Documents, My Music, My Photos, My Videos) iar Dvs puteţi crea oricând altele, evident şi în adâncime. Puteţi apoi face upload alegând din meniul Action de la fiecare folder, sau dacă apăsaţi pe banda gri unde scrie My Desktop puteţi să aveţi aplicaţia împărţită în două, în partea de jos fiind calculatorul Dvs: în acest caz puteţi trage cu mouse-ul fişiere, ba chiar şi foldere, şi imediat începe transferul!

img18

Recunosc că aplicaţia m-a entuziasmat (hei Microsoft, trebuie să ne oferi un client similar, poate mai bun, poate legat chiar de MS Explorer) dar nu pot să nu recunosc că unele lucruri merg puţin cam straniu (şi cam încet, dar e normal, doar se transferă online). Trebuie puţină obişnuinţă şi atenţie la modul de vizualizare (listă sau icoane). Anumite operaţii nu se pot face decât cu o anumită vizualizare: de exemplu nu puteţi redenumi un folder dacă folderele apar ca listă simplă. Ei, dar după câteva minute interfaţa nu va mai avea prea multe secrete. Nu ai nevoie de o diplomă pentru a folosi acest program. Şi ştiţi ce mai e frumos? Programul are inserat două facilităţi suplimentare: de a anunţa prin email pe cineva că ai pus un fişier online (hei prietene, tocmai am pus fişierul video de la petrecerea de ieri pe Xdrive!); şi de a insera fişierele publicate în propriile pagini, spre descărcare sau vizualizare. Ar fi excelent dacă ar oferi suport de audiţie pentru fişierele audio (de vizualizare pentru cele video), dar toate la timpul lor. Oricum, fişierele audio pot fi ascultate din aplicaţie.

Dacă vă interesează (e vorba de 5GB totuşi) vă invit să descoperiţi aplicaţia, eu încheind cu o demonstraţie de embedding. Sper însă să mai revin asupra programului, pentru că autorii promit ca în versiunile următoare să includă şi facilităţi precum sincronizarea automată de fişiere… uau!


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. ValsiS.ro spune:

    Bine ca ai pomenit de el 🙂 ca mi-am facut si eu cont acum.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *