Picnik: gratuit, dar cu reclame


Picnik.com este un excelent editor online de imagini despre care am mai scris. Mai întâi a fost în beta, oferind diverse facilităţi, multe pe care nici acum nu le găsim la competitori. Apoi unele facilităţi au devenit accesibile doar contra cost, iar Picnik a ieşit din beta. În fine, de săptămâna aceasta Picnik oferă tot ce oferea până acum, inclusiv facilităţile până recent comerciale, preţul real fiind… reclamele. Cei care s-au obişnuit cu un Picnik curat vor fi probabil dezamăgiţi de cedarea din spaţiul ecranului pentru afişarea de reclame. Cei care doreau însă să folosească funcţiile blocate, vor fi însă probabil bucuroşi.

img18

Picnik îşi explică decizia cu propriile cuvinte aici. Noi să amintim că decizia Flickr.com de a folosi Picnik pentru a permite utilizatorilor să îşi editeze imaginile a făcut din acest tinerel serviciu unul faimos. Şi nu pentru puţin! După cum spuneam, Picnik are într-adevăr multe facilităţi ce nu se găsesc la alte soluţii online, ba chiar nici în unele programe desktop. A nu se înţelege că Picnik poate bate programe pentru Adobe Photoshop, GIMP sau Paint Shop Pro, dar este cu siguranţă un instrument avansat. A-v-a-n-s-a-t. Nu veţi găsi doar posibilitatea de a scala o fotografie sau de a o decupa, ci tot felul de prelucrări, posibilitatea de a adăuga text, de a-i aplica margini (cadre, borders). Inclusiv funcţii precum Curves şi Levels vom găsi în acest program, ceea ce e minunat. Nu voi prezenta încă o dată Picnik ci mă voi limita la o trecere în revistăa facilităţilor, inclusiv prin capturi.

Imaginile pot fi luate din Flickr, Picasa, calculator, web, căutare Yahoo, webcam, Facebook, Photobucket, Webshots. Meniul Edit vă oferă următoarele opţiuni: Auto-fix, Rotate, Crop, Resize, Exposure, Colors, Sharpen, Red-Eye. Meniul Create vă permite să fiţi într-adevăr creativi (vedeţi capturile de mai jos). La final vă puteţi salva ceea ce aţi lucrat fie într-un fişier local, fie în Flickr, Picasa, Facebook, Photobucket, Webshots. Sau tipări, trimite prin email…

img17

Se poate scăpa de reclame? Da… Cu un cont premium. Avantajele nu se opresc aici şi le puteţi consulta din această pagină.

Dacă eşti undeva, la un calculator fără programele tale favorite de prelucrare a imaginilor, soluţii online a la Picnik pot fi utile dacă nu salvatoare. Altfel eu unul nu mă văd folosindu-vă. Din cele observate de mine, când folosesc Picnik (sau alte aplicaţii flash masive), consumul de memorie creşte cam cu 100MB oi mai mult. Prefer să lansez un program: dacă e IrfanView consumă câţiva MB, dacă e Paint Shop Pro cel mai adesea e sub 100MB.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. bedexe spune:

    „Dacă eşti undeva, la un calculator fără programele tale ” …Asta zic producatorii de software online. Producatorii de laptopuri zic …”sa iti iei programele cu tine”.

    Se observa ironia luptei?


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *