Bee, albinuţa ce merge cu aer


Adobe AIR a ieşit recent din beta şi devin tot mai mult convins că ne aşteaptă multe lucruri bune din această direcţie. Numărul aplicaţiilor AIR este în creştere şi, dacă unele prezentate în trecut nu v-au convins, aveţi doar puţintică răbdare… Am constatat cu bucurie că dintre exemplele prezentate pe situl Adobe aici (vedeţi în pagină secţiunea Community Sample Aplication) majoritatea sunt realizate de… români! Iar prima aplicaţie indicată acolo este Bee, în dreptul căreia scrie Developers: Romanian Internship Team.

img8

Sunt şi altele, scrise tot de români, şi merită să le vedeţi, dar eu acum mă voi opri la albinuţa (Bee) ce merge cu aer (AIR). Aş vrea să spun că sunt copleşit de cât de minunată e… Mai e ceva de lucru la ea, dar este oricum un produs incitant. Vă amintiţi de AirPress? Din păcate respectivul proiect nu pare să mai fi progresat. La fel şi Bee, îngheţat din octombrie 2007. Sper însă dezvoltarea să continue pentru a avea un instrument mai solid. Programul a fost semnalat de MyAdobe.ro şi de unul dintre autori – aruncaţi un ochi pe aceste linkuri dacă doriţi.

În capturile de mai jos vedeţi mai întâi pagina de configurare. Puteţi să vă adăugaţi mai multe bloguri WordPress (doar WP pentru moment), dar şi conturi Flickr. În a doua captură vedeţi că oferă lista articolelor publicate deja pe un blog ales dintre cele definite. Avem aici un mare plus şi un mare minus. Aplicaţia face sincronizare între calculatorul Dvs şi situl WordPress online, astfel încât articolele vor fi disponibile offline. Le puteţi edita sau scrie altele noi, iar când aveţi din nou conexiune la internet cereţi sincronizarea şi, evident, modificările, respectiv articolele adăugate, vor fi disponibile online. Foaaaarte practic. Marele minus? Nu există pentru moment opţiunea limitării la, să zicem, ultimele 100 de articole, astfel încât sincronizarea poate dura plictisitor de mult pentru bloguri cu lungă istorie. Eu am încercat cu situl personal şi după vreo 10-15 minute m-am plictisit şi am închis. Din păcate articolele descărcate până atunci nu s-au păstrat ci contul apărea gol în continuare.

img9 img10

Acum vedeţi mai jos cum arată "pagina" de editare sau scriere a unui articol. Se poate evident indica o categorie sau mai multe, există un editor cu suficiente butoane pentru capricioşi, dar, iarăşi un minus, articolele nu pot fi publicate pe sit ca drafturi. La publicare ele trec într-o coadă de unde ajung online la prima sincronizare.

img11

Ce e cu contul Flickr? Bee permite "frunzărirea" fotografiilor dintr-un cont Flickr şi inserarea lor uşoară în articolele pentru blog. Mai mult, permite şi publicarea fotografiilor într-un cont Flickr, pur şi simplu trăgând nişte fişiere cu imagini din Explorer peste Bee (vedeţi captura a doua). Foarte rapid şi elegant…

img13 img14

Marile mele regrete rămân deci: 1) imposibilitatea reglării sincronizării pentru n ultime articole; 2) imposibilitatea publicării ca schiţă a unor articole. În rest arată foarte bine, se mişcă bine… şi e motiv de mândrie naţională 🙂 . Bravo românilor care au lucrat la el. Îmi pare a fi fost o echipă reunită punctual, deci nu ştiu dacă sunt şanse de "reconvocare" pentru îmbunătăţirea aplicaţiei. Dacă cumva se va mai reveni la ea, ar putea fi o şi mai bună reclamă pentru Adobe AIR.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *