Instrumente pentru bloggeri


De-a lungul timpului am scris pe CNet.ro despre mai multe instrumente pentru bloggeri, în special despre Windows Live Writer şi Post2Blog. Acesta din urmă a fost abandonat 🙁 de către producători, dar eu îl folosesc mai departe zi de zi. După unii, de când cu WLW de la Microsoft nu mai este nevoie de un alt instrument… după mine lucrurile nu stau chiar aşa. De aceea există GIMP şi Photoshop şi Paint Shop Pro şi altele, pentru că fiecare are gusturile proprii şi îi sunt satisfăcute (măcar parţial) de o aplicaţie sau alta. Sper ca WLW să nu ucidă pofta continuării dezvoltării atâtor alte instrumente pentru bloguri. După această introducere destul de tristă să vedem scopul materialului.

Şi am să pornesc de la articolul mai recent. Pe Hongkiat.com a apărut acum câteva zile articolul Desktop Blogging Clients, The Ultimate List. E vorba de o listă de 20 de programe pentru publicarea pe bloguri. Lista include programe gratuite dar şi programe comerciale (şi în mod incorect Post2Blog e trecut la comerciale… nu mai e de mult timp comercial) şi de multe nu am auzit niciodată! Majoritatea sunt gratuite şi le voi aminti cu linkurile de rigoare (articolul original include şi capturi cu fiecare program, plus informaţii despre CMS-urile suportate):

Dacă nu aţi folosit un program pentru scris pe bloguri (sau nu vă convine cel folosit acum) poate vă va surâde soarta cu vreunul de mai sus. Iar acum lărgim puţin subiectul cu un articol mai vechi, de câteva luni, dar totuşi valoros: 30+ FREE Desktop Applications for Bloggers. În acest articol nu veţi găsi doar programe pentru scris pe bloguri ci şi instrumente ce prind bine în această activitate (ex: pentru capturi de ecran, editări grafice ş.a.)

În ambele liste apare programul w.bloggar, care a avut o viaţă cam agitată. A fost o vreme când situl a dispărut şi cu greu am găsit programul pe nu ştiu ce sit de download. Apoi proiectul a revenit la viaţă şi am citit cu bucurie că în decembrie a apărut o versiune nouă, nu o revoluţie în sine ci aducând o facilitate utilă: are şi o versiune portabilă, pentru cei care umblă cu memorii USB de la un calculator la altul.

img7


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. jürgen.toth spune:

    Pentru utilizatorii Mac OS de ajutor ar putea fi MarsEdit, disponibil aici: http://www.red-sweater.com/marsedit/


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *