Revenind la Google Apps


Nu am mai scris de mult timp despre Google Apps. Pentru cei care nu cunosc, prin acest serviciu Google permite să ai puterea altor servicii Google (GMail, Docs, Calendar, Sites…) cu propriul domeniu. Gratuit. Am mai spus, am cam o duzină de situri la care folosesc Google Apps şi sunt foarte, foarte mulţumit. Evident, cel mai important este GMail: astfel poţi să ai adrese de email de peste 6GB cu propriul tău domeniu! (Sau subdomeniu!)

img47

Din păcate, când vine vorba de facilităţi noi, mai întotdeauna există un decalaj între GMail şi conturile tip GMail oferite prin Google Apps. De exemplu GMail 2.0 nu s-a propagat în toate conturile Google Apps. Desigur, puteţi aştepta… sau forţa puţin lucrurile. Mergeţi la secţiunea de administrare oferită de Google şi la secţiunea Domain settings, tabul General veţi găsi opţiunea din captura de mai sus. Bifaţi şi apăsaţi Save changes. Dacă nu aţi avut GMail 2.0 cu domeniul propriu după bifare lucrurile nu se schimbă instantaneu, dar în cazul meu a durat 1-2 zile, în timp ce la domenii unde nu am bifat opţiunea amintită am în continuare versiunea anterioară de GMail.

Dacă mi-am dorit GMail 2.0 la domeniul personal (pentru că evident am şi un cont GMail) a fost pentru etichetele colorate. Îmi sunt foarte de folos pentru a identifica rapid anumite emailuri. Captura de mai jos vă "dezvăluie" cam cum arată pagina de email. Sunt abonat la diverse agenţii (catolice) de ştiri şi mă ajută mult să îmi sară în ochi emailurile de la CWNews sau cele de la Zenit. De asemenea mi-am făcut de exemplu o etichetă DeFacutStiri pe care o aplic tuturor emailurilor pe care le primesc din diverse surse şi sunt "convertibile" în ştiri. În acest fel mă asigur că nu pierd un astfel de email în marea de emailuri (apar doar 312 mai jos pentru că la câteva zile citesc golesc contul cu Thunderbird, pentru a avea emailurile şi offline).

img49

Să continuăm cu Google Apps. În curând un nou serviciu va deveni parte din el. Anunţul a venit astăzi: e vorba de Google Ad Manager. Acest instrument ar urma să uşureze munca webmasterilor, administratorilor unui sit, permiţând "felierea" lor şi asocierea unor "felii" cu anumite sisteme de reclame (nu e obligatoriu să fie Google AdSense, dar evident Google aşteaptă ca utilizatorii Google Apps să folosească în primul rând serviciul lor pentru monetizarea siturilor). Un tur al aplicaţiei din şase paşi puteţi vedea aici. Pentru moment noul serviciu este valabil unui număr limitat de persoane, dar puteţi cere să fiţi incluşi în lista de urgenţe. Când va fi valabil peste tot, Google Ad Manager va aduce o importantă dimensiune… să îi spunem financiară pachetului Google Apps. Eu personal aş vrea să văd Picasa adăugat la Google Apps şi, evident, cu mai mult spaţiu. Poate şi Google Reader. Dar am răbdare până când Google va decide că e momentul extinderii… 🙂 Până atunci nu pot decât spune: dacă aveţi un domeniu propriu, merită să folosiţi Google Apps!

img50

Completare: Dacă doriţi să fiţi la curent cu noutăţile legate de Google Apps, Google tocmai a anunţat un flux RSS pentru aceasta.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *