Tonuri pentru telefoanele mobile


Am să încep confesându-mă: în viaţa mea nu am încărcat vreo melodie de pe calculator pe telefonul mobil. Probabil, mică şansă totuşi, telefonul meu actual permite aşa ceva, dar nu ştiu sincer. Ştiu că poate face poze dar nu am descărcat nici una (nu am infrared la laptop). Cu alte cuvinte sunt cam pe dinafară la capitolul mobile (m-au interesant dintotdeauna strict pentru a vorbi), ceea ce va fi spre râsul multor tineri. Pe mulţi îi văd pe mijloacele de transport cum – vai câtă dărnicie – ne dăruiesc muzică – cel mai adesea manele – din telefoanele lor, că vrem, că nu vrem. Am încheiat paranteza.

img90

Fiind deci în afara subiectului voi fi zgârcit în cuvinte. Cred că unora le-ar putea fi utile siturile următoare, despre care am aflat luna trecută via KillerStartups. Mai întâi ar fi Audiko.net care găzduieşte mii de tonuri de apel. Dar mai mult, situl permite generarea unuia online, pornind de la o piesă existentă. Poate aveţi o melodie preferată ori o înregistrare pe care aţi făcut-o chiar Dvs. O încărcaţi, alegeţi fragmentul care ar merge cel mai bine ca ton şi gata… veţi avea generat tonul şi îl puteţi descărca. Situl poate fi "frunzărit" şi cu telefoanele mobile cu acces la internet. Tonul poate fi descărcat în format MP3, dar şi specific pentru iPhone (fişier M4R).

Un alt sit la care mi-am pus semn de carte (bookmark) este Tonzr.com. E vorba de un director de tonuri de apel. Puteţi căuta numele unui solist de exemplu şi sunt mari şanse să găsiţi tonurile dorite. După cum vedeţi din captura de mai jos, în faţa titlului e un buton de play pentru a asculta piesa. În dreapta de tot sunt alte două butoane: primul e pentru descărcarea piesei, al doilea nu neapărat vă interesează, dând posibilitatea cumpărării de pe Amazon a albumului din care e piesa respectivă. (Nu uitaţi: aici nu e vorba de piesele integrale ci de câteva secunde, pentru tonuri de apel).

img91

Acum câteva zile Mashable a publicat o listă mai lunguţă de instrumente online pentru tonuri de apel. Audiko e deja trecut. Celelalte situri sunt: MakeOwnRingtone.com, Mobicious.com, Mobile17.com, MyNuMo.com, MyxerTones.com, Razz.com, RingBlender.com, ToneBee.com, ToneMine.com. Atenţie: unele situri oferă gratuit tonurile de apel dar doar prin trimitere direct pe mobil care poate 1) fie să fie imposibilă în România (fiind vorba de situri americane); 2) fie să coste trimiterea în România. Căutaţi mereu dacă dau opţiune de descărcare (download). De exemplu la Tonzr.com puteţi la lista Download să alegeţi PC Download şi atunci veţi descărca direct fişierul MP3. Succes!


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 4,67 din 5)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. jürgen.toth spune:

    Pentru crearea de tonuri proprii pentru mobil poate fi folosit si serviciul ToneThis. Si inca o alternativa interesanta, dupa nume mai cunoscuta, din partea firmei Magix.

  2. ion popai spune:

    Sunt incepator in ale netului si in sfarsit inteleg si eu ceva. Multumesc.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *