Pluginuri WP de la CinemaRX


Ne întoarcem la subiectul de sâmbătă, CinemaRX.ro, pentru a vorbi acum de două pluginuri WordPress puse la dispoziţie celor pasionaţi de filme. Primul se numeşte Movie2Blog şi este util dacă scrieţi despre filme pe blogul Dvs. Instalaţi pluginul şi apoi ajunge să scrieţi o secvenţă gen [rxmovie-000000] pentru a avea inclus în articol date despre film. În loc de 000000 trebuie să puneţi codul filmului. Găsiţi secvenţa direct în pagina filmului respectiv (vedeţi în dreapta, unde scrie Tag Movie2Blog) sau puteţi să o scrieţi manual, codul filmului fiind dat de ultimele cifre din adresa paginii web.

img

Mai sus am pus o captură în care am "înceţoşat" restul paginii pentru a evidenţia – şi cu chenar verde – rezultatul pluginului. Sub sau deasupra tagului pentru Movie2Blog evident că autorul blogului îşi poate scrie propriile impresii. Ideea e că scapă de sarcina scrierii manuale a unor informaţii despre film (nume, distribuţie, regie, gen şi o scurtă descriere). Plus că include posterul filmului. Mai jos aveţi o captură cu pagina de configurare a pluginului.

img1

Dacă nu folosiţi WordPress, nici o problemă. Revenind la pagina unui film, tot în dreapta veţi vedea Cod embed. E vorba de un mic cod JScript care poate fi folosit pentru alte platforme de blog. Sau şi în WordPress dacă nu doriţi instalarea pluginului. Scriptul are variabile unde puţi umbla la valori pentru cel mai bun rezultat, conform blogului Dvs. Vedeţi mai jos demonstrativ folosirea codului embed şi nu a pluginului:

(În paranteză fie spus, am văzut filmul sâmbătă şi mi-a plăcut foarte mult. Vi-l recomand…)

Al doilea plugin are o dimensiune comunitară. Blogofilm este un plugin pentru bara laterală (sidebar), nu obligatoriu însă, pentru cei care doresc să arate ce filme au văzut recent, ce notă au dat şi eventual câteva rânduri cu opinia lor. Dacă doriţi să scrieţi mai pe larg ar fi mai potrivit primul plugin. Pot fi evident folosite şi amândouă! Paetea mai interesantă la pluginul Blogfilm este că notele date şi opinia scrisă despre film… apar şi pe CinemaRX.ro, în această pagină dar şi jos pe prima pagină a sitului! Astfel CinemaRX poate să reflecte "la ce filme se uită bloggerii", conform motoului. Desigur depinde foarte mult de câţi bloggeri îşi vor instala pluginul. Pentru moment nu sunt mulţi, dar lucrurile sunt la început. Sunt mulţi bloggerii care scriu despre filme, rămâne să profite de acest plugin pentru a se ralia comunităţii CinemaRX.

img2


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. RottenKid spune:

    Niceeeeeeeeee, saru`mana!

  2. Simon spune:

    M-ar interesa si pe mine acest plugin pls!!! RottenKidd, o sa ma ajutzi si pe mine sal instalez? pls


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *