Parole cu ajutor păsăresc


Dacă doriţi să vă fixaţi o papa-ropo-lapa pupu-tepe-ţipi apa-pepe-lapa lapa… păsărească. Asta dacă obişnuiaţi în copilărie să vorbiţi păsăreasca. Acum devenind serioşi, puteţi apela la şi la PasswordBird, o simpatică webaplicaţie ce vă poate da o mână de ajutor dacă doriţi să vă fixaţi o parolă pe care să v-o puteţi aminti mai uşor. Desigur, puteţi alege dh5473hdg3, dar cum să memorezi aşa ceva dacă măcar secvenţele de litere şi cifre nu au o semnificaţie?

img27

PasswordBird vă cere să vă scrieţi numele, un cuvânt care are o semnificaţie specială pentru Dvs şi o dată specială (zi de naştere a Dvs, a primului copil, ziua cununiei…). Apoi cu un click vă sugerează o parolă. Practic foloseşte grupuri de trei litere din nume şi din cuvântul cheie şi părţi din data specială. De exemplu and19scu foloseşte primele trei litere de la prenume, Andrei, apoi primele cifre din anul naşterii şi ultimele trei litere din numele de familie, Popescu. Adrei+1980+Popescu = AND(rei)+19(80)+(pope)SCU = AND19SCU.

Cu un click pe click here and I will make a new one veţi avea generată o nouă parolă, fără încărcarea paginii. Daţi click acolo până vă apare pe ecran una care să vă placă. Dacă doriţi puteţi furniza alte informaţii (poate alt cuvânt favorit, poate altă dată specială, poate porecla în locul numelui…). Pentru datele incluse mai sus iată o listă de parole generată de webaplicaţie: and19scu, scusar04, sarscu12, 19andale, scuale1980, andsar19, alescu19, 1980alescu, 80scusar, and1980sar, scu04ale… Dacă aţi găsit o parolă bună, aveţi chiar şi un link pe care scrie copy: un click pe el şi parola e copiată în clipboard. Simplu şi drăguţ 🙂 .

img28 img29


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *