Programul gratuit PagePlus SE


PagePlus este un program de tehnoredactare dezvoltat de Compania Serif, lansat pe piaţă în anul 1991 numai pentru platforma Windows şi costă mai puţin decât softurile din domeniu: Adobe Pagemaker, Adobe InDesign, QuarkXPress, Microsoft Publisher etc. Din păcate, programul nu poate ajunge la nivelul pieţei programelor profesionale datorită, în mare parte, necompatibilităţii sale cu platforma Macintosh.

img82

Ultima versiune este PagePlus X2 pentru Windows Vista, fiind una dintre primele aplicaţii produse de altă firmă decât Microsoft şi premiată cu logo-ul "Certified for Windows Vista" şi costă 64.99$ (în luna mai 2008). Page Plus SE este varianta gratuită a programului, bazată pe versiunile mai vechi. Utilizatorul trebuie să downloadeze şi să instaleze programul, să primească un cod de activare prin e-mail pentru a putea folosi softul. După activare, se pot descărca on-line proiecte şi şabloane gratuite.

Programul este recunoscut, în general, ca fiind util pentru începătorii din domeniul tehnoredactare-DTP, însă multe instrumente şi opţiuni din programele scoase pe piaţă de Compania Adobe Systems se regăsesc în PagePlus. De exemplu, în ultima versiune X2, utilizatorul poate crea, prelucra şi exporta fişiere PDF sau poate lucra cu spaţiul de culori CMYK. De asemenea poate realiza machetarea de obiecte, tabele care se pot manipula cu uşurinţă, forme diverse, grafice, texte artistice ideale pentru titluri, logo-uri sau pagini web, imagini, cu instrumente pentru transparenţă, umbre, degrade-uri şi culori.

Programul are caracteristica Page Manager cu care se pot adăuga, copia, şterge sau introduce mai multe pagini master pe mai multe secţiuni. Utilizatorii de limbă engleză au la dispoziţie o funcţie (Spell Checker) care detectează greşelile de limbă şi gramatică şi le corectează. Dezavantajul este că multe din caracteristici se pot utiliza doar în varianta cumpărată a PagePlus.

img81

Doriţi să realizaţi cu uşurinţă documente pentru tipar nepretenţioase: cărţi de vizită, broşuri, afişe, fluturaşi, prospecte, pliante, invitaţii? Acum există alternativa gratuită şi mai puţin performantă la programele din domeniu: PagePlus SE.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 4,67 din 5)
Se încarcă...

4 comentarii

 1. ionel spune:

  Am instalat programul si imi place. Am o intrebare: ceea ce se realizeaza sa fie salvat ca fisier jpg, sau sa fie convertit? Ce program de convertire imi recomandati?

 2. Ioachim Gherman spune:

  Din păcate ceea ce se realizează cu PagePlus SE se poate exporta doar ca fişier PDF sau PostScript. Pentru aceasta, la opţiunea de listare (Print) trebuie să aveţi instalată o imprimantă virtuală de tip Adobe PDF sau un driver de imagesetter (o maşină de imprimare pe film tipografic a separaţiilor de culoare, cum sunt AgfaAvantra, LinoHerqules etc.) cu opţiunea PRINT TO FILE. Fişierele PostScript (.PS sau .PRN) se distilează cu Adobe Acrobat Distiller pentru a fi transformate în PDF şi vizualizate cu Adobe Reader.

 3. Aurora Sitarus spune:

  Vreau sa invat tehnoredactare

 4. Gherman Ioachim spune:

  Pentru tehnoredactare v-as recomanda programul Adobe InDesign: http://www.adobe.com/cfusion/tdrc/index.cfm?product=indesign&loc=en_us. Puteti sa-l descarcati in una din cele 16 limbi straine disponibile (din pacate nu este disponibil in limba romana) si sa-l incercati timp de 30 de zile.
  Tutorial video gasiti in limba engleza la adresa: http://tv.adobe.com/watch/learn-indesign-cs6/what-is-indesign-cs6/, in limba germana: http://tv.adobe.com/de/product/in-design/episode/most-viewed/ si in limba franceza: http://tv.adobe.com/fr/product/indesign/episode/most-viewed/.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *