Sunete audio pentru diferite ocazii


Doriţi să realizaţi un slideshow cu imagini din natură şi să adăugaţi sunetele potrivite (ciripitul păsărilor, urletul unui lup, chemarea unui cerb, zumzetul albinelor etc.)? Aţi filmat în concediu o secvenţă dintr-un anumit peisaj, de ex. o cascadă, şi la întoarcere aţi remarcat că înregistrarea audio nu a fost activată? Sunteţi programator web, în special de jocuri, şi căutaţi sunete audio pentru acţiunile realizate? Sunt doar câteva exemple de probleme care cu ajutorul web-ului îşi pot găsi repede rezolvarea.

 image

Soundsnap.com este o resursă web care oferă sunete audio gratuite. Destinatarii nu sunt numai profesioniştii (designeri web, programatori, producători de muzică) ci şi publicul amator (de ex. cei care caută un anumit sunet pentru telefonul lor mobil sau pentru completarea unei înregistrări video). Căutarea pe site este foarte uşoară, sunetele fiind grupate pe categorii (Animale, Natură, Casă, Efecte muzicale şi multe altele) care la rândul lor sunt împărţite în subcategorii (de ex. în cadrul categoriei Animale sunt subcategoriile: Păsări, Reptile, Cai, Insecte etc.). Desigur că dacă găsiţi un sunet plăcut sau util îl puteţi asculta live şi descărca imediat, fiind suportate formatele audio MP3, WAW şi AIFF. Este posibilă şi acordarea de note sunetelor realizate în mod corespunzător şi cu o calitate crescută. Utilizatorii se pot înregistra pe site şi propune la rândul lor o serie de înregistrări proprii.

image

 

O altă librărie de sunete este oferită la Pdsounds.org. Aceasta îşi propune ca pe bază de voluntariat să înregistreze toate sunetele posibile (în traducere liberă de pe site „să descopere frumuseţile lumii în mod acustic”) şi să le pună la dispoziţie în regim free tuturor utilizatorilor web. Un scop nobil şi înalt, cam greu de atins. După părerea mea mai ales la capitolul calitate ar mai fi nevoie de unele retuşuri (asta poate şi datorită faptului că materialul audio este oferit spre descărcare doar în formatul MP3, foarte comprimat). Pe prima pagină sunt oferite ultimele sunete încărcate şi cele mai populare sunete. Un mod de căutare efectiv este cu ajutorul butonului Tag Cloud. Şi aici utilizatorii sunt invitaţi să participe activ la completarea arhivei de sunete.

image

 

La final aş dori să amintesc şi un motor de căutare specializat pe sunete: Findsounds.com. Căutarea poate fi limitată în funcţie de tipul (MP3, WAVE, AIFF, AU) şi mărimea fişierului, de calitatea sunetului (dată de rezoluţie şi rată), de numărul de canale suportate. Aplicaţia se laudă a fi folosită de 250.000 de utilizatori pe lună la un index de 2.000.000 de sunete.

image


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 3,50 din 5)
Se încarcă...

4 comentarii

 1. moroshan spune:

  Chiar am sa postez pe aceasta „enciclopedie” de sunete! Am fost acasa, in Maramures, chiar in toiul primaverii si am inregistrat toate cantatoarele din curte si din livada… Superb! Consider chiar o bucurie/onoare de a face acest gest, in conditiile in care consum fff mult din virtual, fara a contribui cu mare lucru, spre nevoia/bucuria altora!!! Multumesc CNET, Jurgen, multumesc…

 2. moroshan spune:

  Draga Jurgen (iarta-ma, n-am gasit litera potrivita ptr. prenume),

  NICICUM, dar nicicum, nu ma vrea mixerul acesta!? Am urmat pasii, apoi, am asteptat semnalul lor online, si, de atunci, tot astept!? Unde o fi oare hiba? (Precizez ca NU SUNT AS IN IT, insa nici intr-atata de novice sa nu pot urmari niste pasi in vdrea crearii unui cont pe un site)
  Ma refer la prezentarea de aici.
  STIMA, forever!

 3. jürgen.toth spune:

  Se pare ca Mixercast.com si-a schimbat orientarea, nu am gasit informatii concrete insa si la o incercare de-a mea de a ma inregistra din nou nu am primit nici un raspuns de la ei. Cu contul meu vechi am reusit dupa cautari indelungate sa accesez prezentarile mele. Din pacate trebuie sa imi retrag recomandarea pentru aceasta aplicatie.
  Si sa nu uit: multe multumiri pentru urarile la nasterea fiicei mele (daca Radu a fost atat de indiscret :)).

 4. iulian spune:

  Soooooper.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *