Box.net şi serviciile conexe


Serviciul Box.net a fost prezentat acum un an aici. Lansat în martie 2005, astăzi Box.net are aproape 1,5 milioane de utilizatori. Capacitatea oferită gratuit a rămas de mult timp tot de 1GB, dar pentru mulţi este suficient. Ceea ce face Box.net mai atractiv decât alte servicii de depozitare de fişiere este colaborarea cu diverse servicii externe. Vedeţi mai jos lista serviciilor pe care eu mi le-am activat. Dar sunt doar patru dintr-o listă de zeci de servicii. Evident, nu toate sunt universal-atrăgătoare, dar câteva sunt de bază.

img89

Serviciile activate în cazul meu sunt: GMail (ceea ce înseamnă că pot trimite prin email un fişier, orice fişier, de orice dimensiune ar fi – evident sub 1GB, dar peste limita de 20MB de la GMail – prin referinţă la el în contul Box.net); iPaper de la Scribd (vizualizare de documente, fie ele PDF-uri, documente Word, Excel, PowerPoint…); Picnik (deja ştiţi: editor de imagini); Zoho (iarăşi faimos, editor pentru documente Word, Excel, PowerPoint…).

Care este avantajul folosirii acestor servicii third-party? Lucrurile devin mai dinamice. De la o simplă depozitare, fişierele din Box.net prind o oarecare viaţă. Dacă am un document îl pot modifica (cu Zoho) sau vedea (cu iPaper) sau trimite prin email (cu GMail). Dacă e o imagine, o pot prelucra/decupa/roti (cu Picnik) şi trimite prin email (cu GMail). Şi diverse alte scenarii. Operaţiile permise apar în meniul fiecărui fişier din Box.net, după cum puteţi vedea din captura de mai jos. În captură am folosit două fişiere ce apar în folderul Upload from email. Aceasta este o altă facilitate frumoasă: dacă vrei să îţi pui fişiere în "cutie" le trimiţi la upload@box.net de pe adresa cu care ţi-ai creat contul. Te identifică şi îţi pune automat fişierele în Upload from email. Apoi desigur tu le poţi muta în oricare alt director.

img90


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *