Căutare pe web din meniul Start din Vista


Am citit ieri un articol interesant şi m-am grăbit să verific: chiar merge! Dacă vă place să folosiţi boxa de căutare din meniul Start din Windows Vista atunci merită ştiut că de acolo se pot face şi căutări web. Trebuie întreprinşi câţiva paşi dar nu este greu.

img88

Totul începe de la comanda gpedit.msc pe care o scrieţi după ce aţi apăsat Win+R. Aţi scris? Daţi enter şi veţi avea o aplicaţie cu un arbore în stânga. Navigaţi în acel arbore pe calea User Configuration -> Administrative Templates -> Windows Components -> Instant Search -> Custom Instant Search Internet Search provider. Dublu click pe opţiunea unică din dreapta. Activaţi (enabled) şi completaţi în primul câmp o descriere pentru motorul de căutare iar în al doilea adresa web pentru căutare.

De exemplu dacă vreţi să adăugaţi căutarea "Mă simt norocos" de la Google veţi scrie în a doua căsuţă:

http://www.google.ro/search?hl=ro&btnI=M%C4%83+Simt+Norocos&q=%w

Dacă vreţi să căutaţi în Wikipedia română veţi scrie:

http://ro.wikipedia.com/wiki/%w

Poate doriţi să folosiţi această facilitate pentru a căuta pe Flickr, în DEXonline sau mai ştiu eu unde? Aveţi libertatea (puneţi %w în locul termenului de căutat). Acum trucul îl ştiţi. Pe viitor, tot ce va trebui să faceţi pentru a ajunge rapid la un sit/articol/imagine sau ce căutaţi online va fi să apăsaţi Win, să scrieţi ce doriţi, apăsând o săgeată în sus pentru a alege căutarea şi apoi Enter!

img87


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *