Soluţie de backup pentru Blogger


Aveţi un blog pe Blogger.com? Înseamnă că nu este 100% sub controlul Dvs. Nu aveţi acces FTP sau MySQL pentru a face copii de siguranţă. Şi atunci? Puteţi apela la diverse programe. Unul gratuit şi bun este Blogger Backup. Exact acum o lună a apărut versiunea 1.0.9.23 pe care am testat-o.

img86

Am făcut un teste cu blogul Hoinar-pe-web, care acum trece a trecut prin nişte probleme tehnice, fiind blocat de Blogger pe motiv că ar fi… spam. În astfel de situaţii, cine nu reuşeşte să convingă Blogger.com că a greşit riscă să piardă complet blogul. Cu atât mai recomandabil un backup, nu? Programul recomandat face backup fie că este blogul Dvs, fie că este al altcuiva. Practic trebuie să îi indicaţi adresa, "calculează" el adresa fluxului RSS apoi puteţi alege acel profil spre "descărcare". Puteţi limita (de exemplu ultimele 25 de articole) sau nu. Puteţi face backup într-un singur fişier sau mai multe. Dacă faceţi în mai multe, adică un backup (fişier XML) per articol, puteţi apela la backup incremental, astfel că la repelarea sarcinii pentru un blog se va descărca doar conţinutul nedescărcat anterior (conţinutul nou).

Partea bună este că acest program nu doar face copii de siguranţă dar poate şi reface un blog pe baza acestor copii. Desigur, puteţi şi alege să migraţi articolele într-un alt cont, dar tot Blogger (păcat, ar fi fost frumos să se poată importa fişierele backup în WordPress de exemplu – există oricum funcţie de import din Blogger în WP). Desigur, pentru Restore Posts va trebui să indicaţi un nume de utilizator şi parolă pentru contul în care să fie puse articolele. Atenţie: există o limită de 50 de articole pe zi, astfel că dacă aveţi o mie de articole pe care doriţi să le migraţi sau republicaţi (dacă le-aţi şters din greşeală), va dura 1.000/50=20 de zile!

Dacă aveţi un blog preţios pe Blogger.com vă recomand să ţineţi cont de acest program. După o eventuală catastrofă s-ar putea să fie prea târziu să vă amintiţi de el.

img85


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

2 comentarii

 1. Sorin spune:

  Multumesc mult pentru sprijinul pe care mi l-ai acordat.
  Marturisesc ca pentru a pastra pentru mine continutul blogului cu functionalitatile auxiliare (categorii, cautare in blog, etc) solutia indiana http://my.webaroo.com/index, descarcata mai demult, mi se pare deosebit de practica.
  Vad ca, in ultimele zile, s-au produs modernizari care sper ca nu au redus din functionalitati, desi nu mai vad formulata clar posibilitatea descarcarii unui site integral in 3 GB disponibili.
  Eu am copiat cu usurinta intreg blogul asa cum arata el in momentul blocarii (cca 10 MB), dar recunosc ca nu stiu cum as fi putut sa-l reconstitui online.

 2. Sorin spune:

  Am primit de la un prieten din Elvetia un CD cu continutul intregului blog Hoinar pe Web, in perioada suspendarii, in forma in care apare pe blog. Elementele auxiliare sunt copiate separat.
  Softul de copiere a site-urilor web (chiar si in format cache) http://www.httrack.com/ este gratuit si mi se pare excelent.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *