FLVPlayer (cu AIR)


Adobe a avut succes cu PDF-ul, cu Flash-urile (şi vrea mai mult succes, vedeţi aici). Şi cu AIR se descurcă bine, generând o listă tot mai lungă de aplicaţii – scrise de diverşi oameni, nu de Adobe. Un exemplu de aplicaţie ce merge pe AIR este FLVPlay, o mică şi simpatică aplicaţie dar de la care eu aş aştepta – în versiunile viitoare – mult mai mult. Dacă o veţi instala, la pornire veţi vedea o fereastră transparentă pentru căutare pe YouTube: puteţi căuta fie după cuvinte cheie, fie după nume de utilizator (ori combina amândouă); şi alege ordinea de sortare.

img3

Practic FLVPlay este un player pentru YouTube (de ce nu îi spune atunci YouTubePlayer?). Vă permite să căutaţi rapid printre clipuri fără să pierdeţi vremea cu încărcarea paginilor, reclamelor, comentariilor… doar videoclipurile şi nimic mai mult. De fapt aplicaţia face ceva mai mult: permite şi salvarea clipurilor în format FLV: daţi doar click pe "dosarul" din dreapta numelui clipului şi veţi avea imediat FLV-ul salvat local pentru vizualizare ulterioară (încă o dată amintim că YouTube consideră ilegală descărcarea materialelor). Pentru o nouă căutare activaţi fereastra transparentă cu un click pe partea rămasă din ea la baza aplicaţiei.

Ce mi-ar place în versiunile următoare? Un sistem de semne de carte… Posibilitatea de a muta un cursor în cadrul videoclipului (incredibil, dar acum aşa ceva nu există)…. Playlist-uri… Fullscreen… Şi altele. (Eu am testat acum versiunea 1.09.)

img2


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 2,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *