Vreţi să învăţaţi cum să realizaţi iconiţe?


SpeckyBoy s-a ostenit ieri oferind trei articole, de fapt trei liste de resurse utile celor care vor să deseneze iconiţe. Există atâtea gratuite pe internet, dar pentru nevoi specifice sau pretenţii mari desigur că iconiţele personalizate pot fi o necesitate. În plus multe dintre iconiţele gratuite sunt oferite astfel doar dacă nu sunt folosite în proiecte comerciale. Ups. Dar dacă e comercial poate îţi permiţi să cumperi dreptul de folosire? Nu? Ok, dacă nu, atunci la treabă cu crearea propriilor iconiţe. Să vedem cu ce ne ajută SpeckyBoy.

La capitolul editoare am fost bucuros să văd că pe primul loc se află IcoFX, program al cărui sit este IcoFX.ro. Un program românesc? Hmmmm… Sunt puţin perplex să văd un program promovat printr-un sit dot RO, deduc că de o persoană din România, disponibil în mai multe limbi de circulaţie internaţională, dar şi în maghiară, ucraineană, bulgară, bosniacă ş.a… nu însă în română. Mă abţin de la mai multe comentarii.

Dincolo de această problemă lingvistică, programul are o lungă şi impresionantă listă de facilităţi. Poate lucra cu icoane inclusiv pentru Vista, dar şi pentru Mac. Mai mult, permite convertiri, astfel că dacă aţi văzut un set gratuit de icoane pentru Mac, care vă place, îl puteţi converti uşor în icoane pentru Windows. Pasionaţii de detalii se vor bucura să afle că factorul de scalare merge până la 10000%. Sunt disponibile o serie de instrumente şi de filtre, cam tot ce este nevoie pentru a face iconiţe. Desigur, instrumentul este dar mai trebuie simţul artistic şi experienţa. Felicitări autorului/autorilor programului şi sper să se găsească o cale ca programul să aibă interfaţa şi în limba română. Mă îndoiesc că e făcut de un chinez refugiat pe plaiuri mioritice (de fapt o privire pe ROTLD.ro asupra domeniului răspunde întrebării).

image


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (5 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. Lord UnR34l spune:

    Numele autorului programului este Attila Kovrig (am aflat din josul paginii) deci mai degraba este un maghiar. Probabil ca a cumparat domeniul .ro deoarece e mai ieftin si e printre singurele pt care platesti decat o data in viatza.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *