MyLiveSignature.com


E ciudat cum uneori apar situri pentru a face lucruri atât de mărunte! E ca şi cum în viaţa reală ai apela la o firmă să îţi ungă untul pe pâine (sau să îţi deschidă geamul la bucătărie sau să îţi pornească televizorul sau…), că e mai şmecher sau mai comod decât să o faci tu singur. Un sit pentru o semnătură? La prima vedere mi s-a părut ciudat. (La a doua la fel, şi dacă m-aş uita a treia oară peste sit ar fi la fel.) MyLiveSignature.com este un sit care are servicii gratuite şi comerciale deopotrivă. Îţi poţi defini o semnătură 1) fie scriind-o manual, alegând dintr-o varietate de stiluri de caractere; 2) fie furnizând o imagine scanată. Cazul 1 – gratuit. Cazul 2 – costă. Recent au adăugat şi posibilitatea de a-ţi "desena" cu mouse-ul semnătura. Poate cu dispozitive tip pen, dar cu mouse-ul aproape sigur va ieşi un scris de clasa I.

img39

Dacă mergem pe varianta gratuită probabil singurele motive rămân comoditatea şi galeria de fonturi de care dispune situl (nu că nu s-ar găsi pe web sute de fonturi gratuite ce să meargă pentru o semnătură). Procesul începe de aici şi presupune:

  1. indicarea numelui
  2. alegerea tipului de literă (font)
  3. a dimensiunii semnăturii
  4. a culorii
  5. a înclinaţiei

(Nici unul din paşii de mai sus nu e prea greu cu un editor grafic decent, precum GIMP.)

La final veţi avea semnătura şi un cod: salvaţi-l undeva pentru că s-ar putea să aveţi nevoie de el. Urmează fructificarea semnăturii: o puteţi descărca (sub formă de fişier PNG) sau să folosiţi imaginea păstrată pe serverul MyLiveSignature. Veţi avea atunci desigur un cod de introdus. Puteţi apela la varianta semnătură simplă sau semnătură cu ceva text, dar atunci trebuie să fiţi atenţi la suprapunere.

img40

Situl vă oferă apoi şi instrucţiunile pentru folosirea semnăturii pe situri sau în emailuri. De la client la client soluţia poate fi temporară sau nu. GMail în mod nativ nu oferă suport pentru semnături HTML, deci practic va trebui apelat constant la copy & paste (sau la soluţii de exemplu cu scripturi Greasemonkey).

img41

Dacă vă deschideţi un cont – nu e obligatoriu – puteţi mai uşor să vă administraţi semnăturile şi să reveniţi asupra lor. Altfel le mai găsiţi doar dacă aţi memorat undeva codul asociat semnăturii.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *