Capturi: WebKut şi ScrnShots.com


Bloggeri, webmasteri şi alţii au uneori nevoie să facă diverse capturi de pe web. Trăiască tasta PrintScreen. Dar dacă faceţi des capturi de pagini web şi doriţi captura să fie dincolo de ce se vede în fereastră la un moment dat, un posibil instrument ajutător este WebKut. Este un alt program dezvoltat pe AIR, de care avem nevoie la tot mai multe aplicaţii. Personal găsesc WebKut o aplicaţie mai mult demonstrativă: „uite că cu AIR se pot face şi programe pentru capturi”. Este o aplicaţie simpluţă, dar acest aparent dezavantaj ar putea fi pe dos, adică un avantaj pentru cei care caută tocmai o aplicaţie fără prea multe facilităţi care să distragă atenţia.

image

WebKut poate să captureze o pagină în întregime (adică defilând automat în josul ei); doar ce se vede; sau o bucată pe care o veţi indica cu ajutorul mouse-ului. Imaginea va fi salvată automat într-un director, de unde poate fi automat deschisă (într-un navigator… hmmm). Există şi o fereastră de configurare pentru această mică aplicaţie, unde puteţi stabili formatul capturilor (JPG, PNG, PDF), calitatea compresiei şi directorul unde sunt salvate.

Dacă faceţi frecvent capturi atunci poate veţi dori să le şi depozitaţi undeva: ScrnShots este o gazdă ideală. Acest sit este un fel de Flickr pentru capturi. Puteţi găzdui oricâte imagini (uh, iarăşi oricâte… aceste nelimitări mai devreme sau mai târziu ştim că ating limita) atâta timp cât ele sunt capturi (şi nu fotografii), fie ele capturi de programe, pagini web sau altele. E ciudată ideea, nu? Nu văd prea mulţi folosind acest sit decât poate 1) cei care vor să îşi promoveze o dată în plus siturile/programele punând capturi pe sit da’ de cineva le vede; 2) cei care lucrează foarte intens cu capturi (bloggeri); 3) eventualele situri tip showcase. Ţinând cont că imaginile pot fi incluse (embed), probabil vor apela la acest sit şi cei care vor să scutească din spaţiul ori lăţimea de bandă a propriului sit.

image image

Ca pe Flickr, pozele pot fi comentate de comunitate. În curând va exista şi un program – pentru Windows, Mac şi Linux – care să facă mai uşoară încărcarea capturilor pe sit.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. GadgetNews spune:

    Eu folosesc SnagIT, care poate fi atat simplu cat si complex; in functie de ce configuratie setezi.

  2. -Hawkeye- spune:

    Eu folosesc o extensie firefox.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *