DynamicDrive: Mai mult conţinut în acelaşi spaţiu


Haideţi să mai aruncă o privire pe DynamicDrive, pe ultimele scripturi. În ultimele luni au apărut câteva scripturi pe care le-am putea reuni sub un numitor comun: mai mult conţinut în acelaşi spaţiu. Featured Content Slider v2.0 este scriptul care ilustrează cel mai bine ideea. Daţi un click pentru a vedea mai bine la ce mă refer.

image 

V-aţi întors? E vorba deci de un script care permite să afişaţi mai multe imagini sau secvenţe HTML într-un acelaşi cadru din pagina web. Asfel de tehnici aţi văzut pe mai multe situri. Dacă doriţi ceva similar aveţi acum instrumentul! Există desigur avantaje şi dezavantaje. Să zicem că aveţi un sit şi doriţi să afişaţi noutăţile. Dacă le afişaţi una sub alta vor ocupa desigur mai mult spaţiu dar vor putea fi mai uşor acoperite cu privirea. Dacă folosiţi scriptul spaţiul necesar în pagina web este mai mic, dar presupune click pentru derulare la următoarea noutate, sau eventual aşteptare dacă este în mod slideshow.

Scriptul este puternic, cu multe opţiuni. Am spus deja: poate merge (de la un conţinut la altul) în mod automat sau manual. Trecerea poate fi făcută prin fade. Linkurile de index pot fi generate automat sau manual (puteţi folosi cifre dar chiar şi imagini, vedeţi exemplul de la linkul indicat). Cu cookie-uri se memorează unde a rămas vizitatorul ultima oară, la care conţinut anume. Respectivele conţinuturi pot fi imagini, secvenţe HTML din DIV-uri include chiar în acea pagină sau fişiere externe. Iar cei cu cunoştinţe avansate de JScript vor putea dicta după bunul plac schimbarea conţinuturilor pe evenimentul onChange.

Al doilea script din familie este Featured Content Glider. Slider, glider, tot pe acolo, nu? Cam aşa. Diferenţa este că acum conţinuturile alunecă unul peste celălalt (puteţi stabili Dvs direcţia). Dar este exact aceeaşi idee: mai multe imagini sau secvenţe HTML afişate în acelaşi cadru.

image

Dacă doriţi să afişaţi mai multe imagini într-un spaţiu mic puteţi folosi unul dintre aceste scripturi sau un altul: Step Carousel Viewer. Acesta permite afişarea mai multor imagini într-o derulare orizontală. Avantajul este (vedeţi exemplul 2, cu verde) că imaginile nu trebuie să aibă obligatoriu aceeaşi dimensiune (înălţime totuşi la fel, dar lăţime diferită). În fine, ultimul script pe care îl semnalez nu are legătură cu ideea „mai mult conţinut în acelaşi spaţiu”, dar e tot un script recent de pe DynamicDrive: Color Picker Widget. Dacă aveţi nevoie în paginile Dvs, într-o webaplicaţie de exemplu, de aşa ceva, puteţi folosi acest script. Permite alegerea unei culori, cu previzualizare sau nu. Evident nu toţi au habar ce nuanţă este #c4fa2b, deci e mai intuitiv un astfel de instrument.

image


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *