pHome.us: Navigarea începe de aici


Unii au pagină de start pagina albă (încărcarea cea mai rapidă, desigur); alţii un sit; pentru unii acel sit e poate iGoogle (vezi aici). Eu am preferat să îmi creez o pagină HTML în care mi-am pus, cu puţin DHTML, toate legăturile utile, inclusiv form-uri pentru logare directă la diverse servicii. Dar, dacă ar fi să aleg ca pagină de start una online, soluţia propusă de pHome.us ar fi printre candidate. Mai ştim situri care oferă aşa ceva (vedeţi articolul lui Jurgen). În testele mele încărcarea paginii, mai ales fiind vorba şi de imagini, lua prea mult. În schimb pHome.us merge pe simplitate: text. "Just the Way You Like It", după cum citim în partea de back-end, sună realist pentru mine.

img75

Să trecem la prezentarea propriu-zisă. Ca să folosiţi serviciile acestui sit trebuie să vă deschideţi un cont. Partea bună este că adresa de email poate fi una falsă (nu se face verificarea). După aceasta vă puteţi defini 1) grupuri de 2) legături. Atât! Foarte simplu. Şi totul e făcut elegant, fără reîncărcarea paginii. Adăugaţi legături, ştergeţi, modificaţi, creaţi grupuri, schimbaţi ordinea elementelor, totul rapid. Mai mult, pe lângă aceste grupuri de legături puteţi să vă definiţi sau alegeţi… hmmm… presets. Numele în engleză nu mi se pare cel mai potrivit: în fapt e vorba de nişte boxe de căutare.

img76

La final nu mai rămâne decât să apelaţi pagina, care ar trebui să se încarce foarte repede, fiind fără capturile siturilor selectate. Dacă v-aţi deschis un cont ionpopescu, atunci pagina Dvs va fi la adresa phome.us/ionpopescu. Dacă v-aţi lăsat linkurile publice le vor putea vedea şi alţii (care ştiu adresa), pentru că pagina va apare fără necesitatea logării. Dacă însă aţi pus acolo ceva linkuri care să justifice ascunderea, mutaţi pe privat cel puţin un grup de legături. Puteţi vedea ca exemplu concret pagina făcută de mine pentru teste:

http://www.phome.us/radukn

Dacă daţi click pe partea ascunsă central-sus veţi vedea preset-urile.

Lucrurile bune nu se opresc aici:

  • puteţi importa şi exporta grupurile de legături
  • puteţi apela şi de pe telefonul mobil pagina de legături
  • puteţi să vă creaţi propriile preset-uri, indicând codul HTML
  • puteţi să alegeţi layout-uri diferite pentru pagina de start
  • sau să vă creaţi Dvs una, cu HTML şi CSS

Simplitatea acestei aplicaţii este după mine atrăgătoare. Aruncaţi o privire pe pHome.us.

PS: Recunosc că unele lucruri nu le-am înţeles şi acum cel puţin nu sunt documentate. De exemplu ce face butonul get updates? Poate vă prindeţi Dvs.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. Gelu spune:

    Extraordinar! De multe ori intru pe acest site si vad lucruri tot mai interesante. Pacat ca sunt putini cei care reusesc sa faca la fel. Eu locuiesc in Portugalia si caut un program (daca se poate gratuit) ce implementeaza acel efect de rasfoire 3D la trecerea de la un fisier la altul. Ceva asemanator cu SCRIBD. Multumesc mult.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *