Simple:Press Forum


Într-unul din primele mele articole pentru CNet.ro am prezentat site-ul unui programator suedez care oferea pe pagina sa mai multe teme şi plugin-uri WP interesante, unul dintre acestea fiind WP-Forum, după cum ne spune numele util în crearea unui forum. Din păcate site-ul nu a mai fost actualizat de foarte mult timp, mai exact de mai mult de un an, ceea ce face ca plugin-urile oferite să nu mai fie compatibile cu noile versiuni WP (desigur că pot fi excepţii, eu nu le-am mai testat). La începutul acestui an am făcut trimitere la o platformă de forum din aceeaşi casă care dezvoltă WordPress, bbpress, care poate fi combinată cu WP. Deci cum pentru plugin nu mai sunt oferite actualizări şi platforma bbpress implică o instalare separată, m-am hotărât să prezint un nou plugin util celor care doresc să creeze şi să suporte un forum de discuţii pe site-ul propriu construit cu WP.

image

Simple:Press Forum este un plugin actualizat frecvent, autorul reuşeşte să fie în pas cu noile versiuni WP. Totodată la fiecare actualizare sunt adăugate noi funcţii, ceea ce face plugin-ul mai atrăgător, însă şi mai complex. Deja la descărcare şi mai apoi la încărcarea pe server se observă că plugin-ul aduce ceva greutate cu sine (peste 3 MB, doar editorul de text tinymce şi iconiţele folosite umplu jumătatea). După activarea plugin-ului, în bara de meniuri apare opţiunea Forum, accesând-o sunteţi invitaţi să instalaţi versiunea de forum indicată, după câteva secunde sunteţi conduşi la partea de administrare a forumului. Sper că aici veţi fi plăcut surprinşi de complexitatea programului, chiar dacă aceasta implică ceva muncă de documentaţie.

image 

Nu doresc să descriu în detaliu fiecare funcţie în parte, las capturile să vorbească de la sine şi enumăr doar câteva dintre principalele şi ultimele utilităţi:

– crearea de grupuri, de subforumuri şi topice într-un mod foarte bine structurat;
– stabilirea rolurilor utilizatorilor şi a accesului acestora pe diferitele nivele;
– suport pentru mesaje private şi notificări prin email;
– urmărire prin RSS;
– includere de sondaje de opinii în combinaţie cu un alt plugin WP, Democracy Polls;
– schimbarea stilului de afişare, sunt oferite diferite scheme predefinite de stiluri (skins) şi iconiţe;
– posibilitatea de import a datelor din alte forumuri (realizate cu plugin-uri abandonate sau actualizate mai rar ca de ex. sus-amintitul WP-Forum sau XD-Forum, aveţi nevoie de un script extern de aici);
– suport multilingual (pentru moment în pachet sunt cuprinse limbile franceză, daneză, germană, spaniolă, suedeză, finlandeză, norvegiană, turcă, însă sunt propuse spre adăugare şi altele, inclusiv limba română);
– şi încă multe altele pe care le puteţi afla pe site-ul realizatorului.

image 

image


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *