FeedDemon şi Thunderbird


Asocierea e ciudată. Da, FeedDemon este un client pentru RSS-uri, Thunderbird pentru emailuri, cu posibilitatea de a citi şi RSS-uri. Dar nu fluxurile RSS sunt punctul comun ci faptul că astăzi am aflat două veşti bune despre fiecare. Să începem cu FeedDemon. Vă amintiţi probabil că a devenit gratuit anul acesta. L-am folosit o vreme, dar blocajele ce le provoca solicitând procesorul la maxim m-au făcut să îl abandonez şi să revin la a doua iubire: GreatNews (prima a fost FeedReader). Tot la câteva săptămâni am mai testat FeedDemon, da de o nouă versiune a rezolvat problema cu CPU. Şi într-adevăr, ultimele beta-uri au pus capăt problemei, care avea o origine stupidă: animaţia afişată de program la actualizarea feed-urilor (citez din log: Animation in subscription tree replaced with static hourglass/timer due to CPU spikes on many systems). Iar vestea şi mai bună este că ciclul de beta-uri s-a încheiat azi şi puteţi descărca FeedDemon 2.7.

img3

Ce îmi place cel mai mult la FeedDemon versus GreatNews? În primul rând faptul că poate salva sesiunea cu taburile deschise. Mi se întâmplă uneori să deschid în GreatNews vreo 6-7 taburi, cu subiecte excelente pentru CNet.ro, după care aplicaţia sau sistemul să moară… şi mai ţine minte frate ce aveai deschis… În al doilea rând FeedDemon afişează şi conţinutul flash din feed. Vedeţi în captura de mai sus: am avut un articol în care am inclus un joc: el poate fi jucat în FeedDemon! Urmărind feed-urile cu FeedDemon este muuult mai apropiat ca experienţă cu însăşi vizitarea paginii originale. În GreatNews, dacă un articol include clipuri YouTube sau altele trebuie să vizitez pagina originală pentru a le vedea. Nu şi cu FeedDemon. Sunt de aceea tare bucuros că problema cu CPU s-a rezolvat. Atenţie: evident că acest conţinut flash/multimedia va solicita mult RAM. FeedDemon poate rămâne la sub 100MB cu câteva taburi deschise cu pagini doar text+imagini. Altfel sare lejer până spre 200MB sau mai mult. Cam ca la orice aplicaţie (ex: Firefox) merită repornită periodic, la lansare consumul fiind pe la 30-50MB. Ce mi-ar place să găsesc în FeedDemon? O posibilitate de structurare pe două nivele a clipping-urilor… Un sistem de pluginuri care să dea drumul creativităţii utilizatorilor… Cam atât pentru moment.

A doua veste bună pe ziua de astăzi vine de la Thunderbird. După cum aflăm de la Mozilla Links (de unde am preluat şi capturile), a apărut primul alpha pentru Thunderbird 3. El aduce, conform aşteptărilor, taburi (mai puţin la scrierea unui email, pentru moment deci doar la citire), dar şi un sistem mai inteligent de instalare de suplimente (inspirat desigur din cel de la Firefox 3). Fiind vorba de alpha 1 nu este recomandabilă instalarea programului cu/peste emailurile Dvs valoroase, deoarece le-aţi putea pierde. Vestea este îmbucurătoare însă în sine. Prin iulie va apare alpha 2 şi să sperăm că în acest an vom avea şi versiunea finală.

img4


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *