Programul Corel PHOTO-PAINT


Corel PHOTO-PAINT face parte din seria CorelDRAW Graphics Suite, alături de CorelDRAW, PowerTrace, Capture, BitStream Font Navigator şi Pixmantec RawShooter essentials, şi este o aplicaţie profesională care permite utilizatorului crearea şi editarea imaginilor şi graficii complexe. Programul a fost inclus în serie, pentru prima dată, în anul 1992, odată cu lansarea pe piaţă a lui CorelDRAW 3.0. Varianta 9 a fost disponibilă şi pentru Linux, iar 11 a fost ultima compatibilă cu platforma Macintosh.

img1

Cea mai nouă versiune, până în prezent, este Corel PHOTO-PAINT X4 lansată în ianuarie 2008 şi se vinde numai împreună cu toate celelalte programe din CorelDRAW Graphics Suite X4. Comparat de multe ori cu Adobe Photoshop, deşi nu ajunge la performanţele acestuia, Corel PHOTO-PAINT are o interfaţă intuitivă care cuprinde o multitudine de instrumente şi caracteristici pentru ca utilizatorul să poată crea şi prelucra uşor şi rapid desene, grafică şi fotografii provenite din scanare sau din aparate foto digitale.

Soft-ul prezintă opţiuni pentru corecţii de culoare, efecte speciale, lucru pe straturi (layers) etc., nu numai pentru imagini sau pentru elemente grafice de design, ci şi pentru texte şi fonturi. De asemenea, PHOTO-PAINT oferă suport pentru generarea de documente Postscript sau PDF pentru tipar de calitate superioară, crearea de pagini web, import/export de fişiere de pe majoritatea camerelor foto digitale sau video. Un avantaj demn de menţionat este că, funcţionalităţile lucrărilor realizate în Corel PHOTO-PAINT pot fi extinse, cu plugin-uri compatibile, la programul Adobe Photoshop.

Astăzi, mulţi profesionişti, din întreaga lume, folosesc cu succes Corel PHOTO-PAINT în cele mai diverse domenii, cum ar fi: artă, tipar, internet sau industria de filme şi jocuri pe calculator. Cineva spunea odată, că orice desen sau pictură făcută de mâna omului poate fi realizată cu Corel PHOTO-PAINT. Oare să fie adevărat?

img2


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (9 evaluări, media: 4,67 din 5)
Se încarcă...

9 comentarii

 1. Daniel spune:

  Imi place foarte mult Corel Photo-Paint, chiar mai mult decat Adobe Photoshop. Intradevar e foarte intuitiv, comenzile implicite sunt exact asa cum ar trebui sa fie. Mie mi se pare un program destul de performant si util.

 2. Nelutu spune:

  Ceva tutoriale video in romana stiti undeva pe net? Daca da, va rog postati niste linkuri.

 3. ClAuDiA spune:

  Imi place foarte mult {corel photopaint } pt mine a fost util si este in continuare. Incercati-l si voi si nu o sa regretati va pup dulce :* :*

 4. Ioachim Gherman spune:

  Tutorial in limba romana gasiti aici.
  Sper sa va ajute.

 5. cristina spune:

  Doresc mai multe informatii!!! Am de scris mai multe referate si nu am programul de scris in acest calculator.

 6. Emanuel B. spune:

  Salut tuturor utilizatorilor de Corel Photo Paint. Comparativ cu Adobe Photoshop, are niste avantaje cum ar fi usurinta in utilizare, e intuitiv, cum a zis Daniel. Anumite comenzi, sunt mai simple in Photoshop.
  @Ioachim, multumesc pentru reclama ce ai facut-o tutorialului meu 🙂
  Inca lucrez la o noua editie a acelui tutorial, care va fi mai completa si mai complexa. Cine are nevoie de el, ma poate contacta direct pe e-mail: emanuel2101@lycos.com
  Succes cu Corel Photopaint 😉

 7. toma spune:

  Unde e download-ul si de ce nu merge sa intru in el!!! Si-mi place foarte mult.

 8. Emanuel spune:

  Intentionez sa scriu un tutorial e-book despre Corel Photo Paint si Corel Draw X3, dar vreau sa vad daca exista cerere pentru asta. Din comentariile voastre am observat ca ar fi cativa doritori, insa trebuie sa gasesc mult mai multi, astfel ca sa mi se justifice efortul. Asa ca daca cineva doreste sa invete programul Corel Photo Paint, sau Corel Draw, poate lasa un comentariu chiar si aici.

 9. Ce articol penibil (sa-mi fie scuzata exprimarea) partinitor inca de la inceput. Nimic nu e argumentat, nu e scris concret totul se vorbeste la modul general, 0 informatie. Multi profesionisti care, asa poate scrie oricine, exemple care sa valideze informatia exemple cu lucrari, cateva features cheie. Layers are orice program de grafica, postscript genereaza toate, compatibilitatea cu PS nu poate fi un key feature in nici un caz. „Import/export de fişiere de pe majoritatea camerelor foto digitale sau video.” Poftim? Ne sunt prezentate respectivele lucruri de parca e mare scofala, astea nu sunt lucruri wow, sunt lucuri de bun simt pentru orice program de grafica. Nu mi s-a prezentat nimic de genul uite asta a facut Photopaint, sau uite de asta ar trebui sa iei Photopaint. Primul paragraf sunt numai date factuale care nu atrag cu nimic. Dezamagitor copywriting.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *