RememberTheMilk: planifică online


Am vrut să scriu despre RememberTheMilk acum câţiva ani, dar nu am făcut-o pentru că pe atunci şchiopăta serios. Fiind în căutarea unui instrument (online sau offline) pentru sarcini – şi căutarea mea nu a găsit încă instrumentul ideal – mi-am amintit de acest sit. Şi am avut supriza să văd că între timp a fost tradus (şi) în limba română. Dacă nu afişează implicit astfel, vedeţi pe prima pagină opţiunea de limbă, sus în stânga.

img5

Pentru cei care nu cunoaşteţi încă acest sit, să vedem ce permite el. Este vorba de un instrument online pentru menţinerea unei liste a sarcinilor, a lucrurilor de făcut. Ele pot fi organizate pe taburi după sfera de care ţin (servici, casă, medical…) sau pe proiecte. În cadrul unui tab puteţi să vă definiţi oricâte sarcini. Ele pot avea ataşate un termen de execuţie, un timp solicitat, notiţe, eventual un link, etichete… Sarcinile pot fi reprogramate dacă este cazul. Introducerea lor este uşoară, şi mai uşoară folosind scurtăturile din taste. De exemplu t adaugă o nouă sarcină: o scrieţi şi daţi enter. Apăsaţi apoi d de la data când trebuie realizată sarcina. Să zicem că veţi avea duminică o vizită de făcut. Scrieţi: duminică 17:00 şi sarcina va fi automat plasată pentru duminică la ora 17. Da… aţi citit bine… puteţi scrie în română, fără probleme. La fel de bine puteţi scrie poimâine 13 şi se va calcula data corespunzătoare! Dacă e vorba de un eveniment ce se repetă puteţi scrie zilnic sau săptămânal şi sarcina va apare corespunzător. Da, tot folosind limba română.

img6

Există un bookmarklet (alegeţi de aici navigatorul) ce permite adăugarea unei sarcini în orice moment avenţi nagivatorul deschis. Apelând acest bookmarklet vi se va lansa o mică fereastră în care puteţi nota numele sarcinii, data îndeplinirii ei, eventual etichete şi desigur sfera de care ţine sarcina. Am observat că – din păcate – deşi aici scrierea în limba română a datei execuţiei este interpretată corect (scriind luni, 16:30 a identificat ca fiind vorba de 19 mai la 16:30) la salvare ziua nu este pusă (ci implicit se pune pe azi). E un bug, poate unul temporar şi rezolvabil rapid, dar până atunci puteţi scrie în engleză şi se va salva corect.

img7

Şi dacă v-aţi definit sarcinile a devenit viaţa Dvs mai bună? Încă nu. E important să vă amintiţi de sarcini. Pentru aceasta puteţi să vă definiţi diverse alerte. E vorba de trei posibilităţi: prin email, prin IM (vedeţi mai jos lista de opţiuni) sau prin SMS (România nu apare în listă). Eu am testat serviciul cu notificare pe GTalk şi în fiecare dimineaţă mi se aminteşte ce am de făcut în acea zi 🙂 .

img8

Şi lucrurile bune nu se opresc aici. RememberTheMilk este integrat cu multe servicii online. De exemplu cu GMail. Mi-am instalat şi eu suplimentul Firefox şi astfel, de fiecare dată când îmi verific emailul (Firefox e lansat 100% din timp şi mereu am tabul cu GMail deschis) pot să văd şi ce sarcini am de făcut (dat pot şi edita/adăuga sarcini, ceea ce e extraordinar). Cu Google Gears sarcinile pot fi salvate şi pentru consultare offline, ceea ce face din aceasta o aplicaţie online şi offline deopotrivă.

Remember The Milk for Gmail

Serviciul e colosal dar eu unul încă mai caut. Mi-ar trebui ceva de complexitatea acestei webaplicaţii dar ceva mai uşor de accesat. Dvs folosiţi un program sau webaplicaţie pentru notarea sarcinilor? Dacă da, care?


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. gxg spune:

    Eu nu am incercat pana acum aplicatii online in domeniul asta, dar folosesc o aplicatie locala de calendar&”sarcini”, Rainlendar. Are o interfata placuta si discreta si poate fi sincronizata cu Outlook si Google calendar (din pacate contra cost…).
    Una dintre cele mai utile functii e ca poate sa creeze evenimente si memento-uri recurente (lunar, saptamanal sau anual), cu multe optiuni avansate. Asa poti sa fii sigur ca nu vei mai uita sa platesti ratele!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *