The Great Sea Battle (şi amintiri din copilărie)


Hehe… Cine nu s-a jucat la şcoală, în timpul orelor, vaporaşe (se poate să îl cunoaşteţi sub alt nume)? Pe o hârtie de matematică ne delimitam un careu în care amplasam diverse nave, de la 4 până la 1 pătrăţele. Şi apoi se auzea şuşotindu-se: "A3! Nu mi-ai pălit nimic! C4? Uh, lovit!" Era un joc antrenant ce se baza atât de mult pe imaginaţia noastră (cei dornici de astfel de metode "primitive" dar pro-imaginaţie găsesc aici jocul de listat).

img26

Gata cu eforturile de imaginaţie… (Respiră cineva uşurat?) Acum The Great Sea Battle ia jocul de pe foaia de mate şi îl transpune într-un univers maritim mai realistic. Alegeţi un nume cu care veţi juca, apoi steagul sub care veţi lupta. Iar pasul următor va fi aşezarea navelor. După cum vedeţi din captura de mai jos, aveţi o navă de patru pătrăţele, două de trei, trei de două şi patru de unu. Nu le puteţi plasa adiacent: trebuie să fie cel puţin un pătrăţel liber între două nave. Trageţi cu mouse-ul una câte una pe locul dorit pe "hartă". Cu click dreapta schimbaţi orientarea: verticală sau orizontală. Dacă nu aveţi răbdare puteţi apela la Auto set, care le va distribui aleator.

img27

După care… vine lupta! Trebuie să recunoscă că din punct de vedere grafic arată binişor! E 3D, ceea ce înseamnă că vă puteţi roti în jurul flotelor (evident, cea inamică nu e vizibilă, ceea ce cam greu de înţeles, nefiind nici distanţă mare, nici obstacole să împiedice) şi apropia sau depărta (folosiţi săgeţile, toate cele patru). Pentru a trage în flota inamică puteţi folosi fie tabla din dreapta sus, fie să daţi click chiar pe mare. Observaţi în captura mare de mai jos cum pe apă să semi-vede caroiajul inamic. Dacă aţi nimerit o navă duşmană, va fi fum. Când aţi nimerit-o de tot, se va vedea cum se scufundă. O lovitură reuşită înseamnă că tot Dvs continuaţi. Dacă nu, e rândul duşmanului. La primul joc am luat-o pe coajă de la oponentul-calculator 🙂 . Nu există nivele şi din păcate nici campanii. Poate în alte versiuni. Dacă vă plac luptele pe mare nu uitaţi de acesta flash.

img30


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *