Mai aproape de Firefox 3.0


A apărut primul candidat pentru Firefox 3.0. Teoria spune că dacă nu apar probleme cu el ar putea fi versiunea finală. E de aşteptat desigur să apară probleme. Probabil prin iunie vom avea versiunea finală, şi prin iulie un 3.01 care să rezolve diverse buguri ce vor ieşi la iveală când milioane de utilizatori vor folosi navigatorul pe milioane de situri (egal situaţii). Nu sunt o fire (prea) aventuroasă, aşa că în timp ce am testat beta-urile de până acum, abia astăzi am înlocuit versiunea stabilă cu FF 3.0 RC1. Şi sunt mulţumit (aş fi vrut să fiu extaziat de reducerea consumului de memorie RAM… dar nu am de ce).

img36

Firefox 3.0 RC1 este deja disponibil în 45 de limbi, printre care şi româna. Puteţi aştepta câteva zile până apare versiunea portabilă pentru a-l folosi în paralel cu instalarea curentă. Problema mare vine din nou dinspre suplimente. În mod regretabil, multe suplimente foarte importante – pentru mine – nu au încă versiune pentru Firefox 3. Lucrurile pot fi forţate, după cum am văzut în acest articol. Am încercat, dar cu Firefox 3.0 RC1 trucul nu a mers.

img37

Rezolvarea pe care am găsit-o a fost să folosesc suplimentul Nightly Tester Tools. Acest supliment adaugă un buton în fereastra de suplimente (na, că acum văd că în captură le spune extensii… în timp ce pe situl Mozilla.org le spune suplimente) ce permite anularea verificării compatibilităţii. Astfel acum folosesc Firefox 3.0 RC1 cu suplimentele mele favorite, dar majoritatea incompatibile nativ. Probabil abia prin iunie-iulie problema actualizării va deveni "arzătoare". Probabil atunci ar fi cel mai bun moment să treceţi la FF 3. Dar se poate şi de acum… Noutăţile nu sunt radicale, dar după ce te obişnuieşti cu ele parcă ţi-e greu să mai dai înapoi.

img38


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *