Mixtape de la Filebox.ro


Săptămâna aceasta a adus în planul muzică-online-în-dot-ro două noutăţi. Cel puţin două am sesizat eu. Am aşteptat însă răbdător să se facă ziua de sâmbătă (ziua media pe CNet.ro), aşa că se prea poate "noutăţile" să fie expirate deja. Îmi asum riscul, cu siguranţa că unii măcar nu ştiu despre respectivele noutăţi. Şi vom începe cu FileBox.ro care luni anunţa un nou subserviciu. "Conceptul e de mixtape, mai exact reprezentând crearea unui playlist cu melodiile favorite, în ordinea pe care o vrei. Practic, alegi piesele din Muzica mea şi faci un playlist care va apărea public pe mixbox.ro. Pot fi adaugate melodii din contul de filebox, în ordinea preferată." – am citat din blogul FileBox.

img33

Termenii impuşi de sit interzic publicarea materialelor protejate de drepturile de autor, dar ştim bine că până când cineva nu plânge, astfel de materiale se vor regăsi online. Mai mulţi utilizatori au realizat astfel de mixtape-uri, care apar vizual ca nişte casete puse pe rafturi. Cum melodiile – ca orice fişiere publicate pe FileBox.ro – expiră după un anume timp, aceste "caste" azi sunt, mâine probabil nu. Am făcut şi eu demonstrativ un/o (?) mixtape, audibilă la radukn.mixbox.ro. Evident, nu va mai fi peste câteva luni, astfel că ea va merge sau nu în funcţie de momentul în care citiţi articolul (teoretic până prin 12 iulie 2008 ar trebui să fie). Poate vă întrebaţi ce drepturi de autor am încălcat 🙂 . Am publicat un album dintr-o sursă declarată free (cândva voi scrie despre respectivul sit).

img32

Revenind la mixtape-uri. Un click aici şi veţi găsi multă muzică, tot felul de selecţii a tot felul de utilizatori FileBox. Din ce clickuri am dat eu, majoritatea era muzică tehno, trance, disco… (na că v-am rupt… eu şi genurile muzicale actuale). Chiar nu am găsit manele printre "casetele" văzute 🙂 . Cum trecerea de la o piesă la alta se face automat, practic un click pe o casetă şi audiţia e asigurată 10, 20 de minute sau mai mult. Acum apare şi dimensiunea socială: comentarii şi în timp rating ş.a. Personal îmi place viteza de la FileBox (la mine a încărcat cu viteza maximă admisă de conexiunea mea şi audiţia merge fără împiedicări). Mi-ar place ca la plimbarea mouse-ului peste raftul de casete selectat să pot vedea timpul total al pieselor dacă nu şi titlurile lor.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. jürgen.toth spune:

    O aplicatie online care permite crearea de mixtape-uri bazate pe serviciile Last.fm si Pandora.com (ultimul disponibil doar in SUA) este accesibila la FavTape.com.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *