Yahoo Pipes lansează badge-urile (I)


Titlul este probabil neatrăgător, dar reflectă 100% ceea ce vreau să vă prezint. Daţi o şansă acestui material, în primul rând dacă sunteţi webmaster, aveţi un sit/blog şi doriţi să îi adăugaţi conţinut uşor sau doriţi să îl promovaţi. Să o luăm cu începutul: vă amintiţi de ţevile (Pipes) de la Yahoo? Am scris anul trecut un material introductiv, inclusiv cu un videotutorial. Pe scurt e un excelent – absolut excelent, extraordinar şi nemaipomenit – instrument de lucru cu RSS-uri. Fie că doriţi să filtraţi, uniţi, tăiaţi RSS-uri sau mai ştiu eu ce, Yahoo Pipes permite cu (oarecare)uşurinţă aceasta. Pe scurt noutatea – pentru mine, căci anunţul original e din martie a.c. – e că acum RSS-urile nu mai sunt limitate la fructificare într-un client RSS ci pot fi foarte uşor integrate într-un sit.

img39

Creem rapid o ţeavă. În Fetch Feed punem feed-ul care ne interesează şi tragem la ieşire. Atât. Salvăm noul RSS şi vom vedea în pagina în care e afişat că avem un link nou: Get as Badge. Un click şi va apare o fereastră "deasupra" unde mai putem face o minină configurare şi apoi fructifica badget-ul. Poate fi publicat pe anumite situri sau lua codul direct.

img40

De exemplu pornind de la fluxul RSS al CNet.ro am obţinut un badge pe care îl inserez în continuare.

Dacă vă deranjează ideea primul pas (trebuie să vă identificaţi pe Yahoo) atunci folosiţi următorul link:

http://pipes.yahoo.com/radukn/exportareteava

Scrieţi acolo feed-ul care vă interesează, exportaţi badge-ul şi gata. Am folosit de exemplu procedura pentru feed-ul TechCrunch.

Sau şi mai simplu şi mai rapid. Aveţi mai jos codul ce afişează ce vedeţi mai sus. Fiţi foarte atenţi când modificaţi adresa feed-ului (respectând / (nu e V ci un semn şi unul /) pentru /. Puteţi modifica şi lăţimea şi înălţimea. Astfel puteţi crea imediat un badge.

<script src="http://pipes.yahoo.com/js/listbadge.js">{"pipe_id":"EogFKAwl3RGaiLIoo_NLYQ",
"_btype":"list","pipe_params":{"urlinput1":"http://feeds.feedburner.com/Techcrunch"},
"width":"600","height":"300"}</script>

De ce? Sunt sigur că aţi intuit până acum. Aceste badge-uri sunt excelente pentru promovarea de conţinut:
– poate aveţi un blog personal dar vă place CNet.ro (sau orice alt sit cu RSS) şi doriţi să includeţi în sidebar sau într-o pagină ultimele materiale din acel sit; Dvs câştigaţi conţinut pe sit
– poate aveţi un blog pe care doriţi să îl promovaţi – puneţi la dispoziţie badge-uri din acestea şi fanii Dvs le vor putea folosi în propriile situri; Dvs câştigaţi reclamă cu propriile materiale


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *