Yahoo Pipes lansează badge-urile (II)


OK, tocmai am văzut astăzi că Yahoo nu doar ne pune la dispoziţie un instrument pentru manipularea RSS-urilor (Yahoo Pipes) ci şi unul pentru încorporarea lor (embed) în propriile pagini (badge-urile). Aveţi un blog personal şi vreţi să semnalaţi în el ultimele ştiri dintr-un ziar online? Totul e să aibă RSS. Am văzut în materialul anterior că nu este mare filosofie generarea unui badge.

Dar multe mai sunt multe de spus! De exemplu faptul că se pot crea badge-uri listă (ce am văzut în articolul anterior), dar şi tip hărţi şi tip imagini. Mai sus vedeţi un badge construită pe baza unui feed Flickr. Dacă este un feed de imagini atunci veţi vedea la afişarea RSS-ului în pagina Yahoo Pipes existenţa a două moduri: image şi list. Dacă feed-ul conţine şi informaţii geografice, va apărea şi modul maps.

Există o documentaţie nu foarte bogată (sper să fie finisată, completată, şi introduse şi alte facilităţi) ce v-o recomand. Ea se adresează desigur webmasterilor mai cu experienţă. Cei care ştiu doar să facă copy şi paste se pot limita la cele scrise în primul articol. Specificaţiile din documentaţie permit de exemplu setarea culorilor în badge, afişarea sau ascunderea „antetului”. Implicit badge-ul încearcă să „mimeze” contextul în care este pus (aţi sesizat probabil în articolul anterior), dar dacă e nevoie de configurare (customizare) suplimentară aveţi pârghiile necesare. De fapt libertatea oferită este chiar foarte mare, cine are răbdare să îşi construiască propriul cadru HTML cu clase CSS conform specificaţiilor putând chiar scăpa de logoul Yahoo Pipes! Un exemplu de customizare elementară puteţi vedea mai jos.

La final să ascultăm materialul Yahoo de prezentare a badge-urilor despre care am vorbit astăzi în două materiale. Vizionare plăcută!


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *