Două liste de pluginuri WordPress


Ieri am găsit printre RSS-urile pe care le urmăresc două liste de pluginuri WordPress. În astfel de liste mereu sunt pluginuri pe care le ştim şi mereu şi pluginuri pe care nu le ştim. O lectură pe diagonală vă poate conduce astfel spre pluginuri despre care nu ştiaţi… dar aveaţi nevoie. Să începem cu prima listă: 35 (New) WordPress Plugins for an Effective Blogging Experience. Nu voi copia lista pluginurilor (mai ales că e vorba de zeci) ci voi semnala câteva. De exemplu primul plugin din listă, Comment Info Tip Plugin, va fi foarte util siturilor care au un public solid, constant, care comentează des. Ţinând mouse-ul peste numele "comentatorului" vor apărea nişte informaţii statistice interesante.

img10

Absolute Comments: Comment Manager with Instant Reply permite să răspunzi comentariilor chiar din pagina de moderare. Am regăsit apoi pluginul Smart YouTube despre care Jurgen tocmai a scris astăzi. Admin Management Xtended adaugă nişte facilităţi care ar trebui – după mine – să fie native în WP: poţi modifica data unui articol sau starea lui (publicat sau nu) cu un click, din lista articolelor. The Admin CSS Designer Tool: a COLOURlover WordPress Plugin este un alt plugin pentru manipularea schemei de culori din secţiunea de administrare. My FTP permite manipularea fişielor blogului a la FTP (vezi captura de mai jos). O altă facilitate care mi-ar place să o văd nativ în WP este reordonarea cu mouse-ul a categoriilor. Până atunci problema o rezolvă Category Order, pur şi simplu trăgând categoriile cu mouse-ul pentru a crea ordinea dorită.

img11

A doua listă este 30 Essential and Advanced WordPress Plugins. Primul şi doar primul plugin este comun celor două liste: WP-CODEBOX – este util celor care publică frecvent secvenţe de cod în diferite limbaje: C++, ASP, PHP, Ruby, Perl, Pascal, SQL…

img12

Un alt plugin ce mi-a reţinut atenţia este TinyMCE Advanced. Acesta vine cu numeroase instrumente ce pot fi adăugate în bările de instrumente ale editorului vizual. De exemplu unul dintre lucrurile care îmi lipsesc din editorul implicit este posibilitatea înlocuirii unor secvenţe text. Acest plugin aduce search & replace, dar şi funcţiile clasice – dar inexistente în WP – cut, copy, paste… Sunt şi alte instrumente, dar în testele mele lucrurile nu au mers cum m-aş fi aşteptat. Un lucru e important (după cum citim în documentaţia de instalare): să goliţi cache-ul navigatorului înainte de a folosi editorul îmbunătăţit.

img13


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *