Ferestrelor, mişcaţi-vă cu stil!


Am vorbit în aprilie despre Dexpose2, un program care permite "plimbarea" între aplicaţii într-un mod vizual spectaculos (pentru cei care nu au folosit sisteme Mac). În loc de Alt-Tab-ul clasic, ferestrele se ordonează frumuşel pe desktop, astfel că găseşti vizual mai uşor aplicaţia dorită. Acum vedem o aplicaţie a aceluiaşi programator, intitulată Lebendig. Ce face ea? Face ca ferestrele să se mişte cu stil.

img14

Aplicaţia oferă o serie de efecte, la deschiderea, respectiv închiderea ferestrelor. Vedeţi în captura de mai sus efectele la deschidere: o fereastră se poate mări, de la un punct la dimensiunea normală; poate apărea rotindu-se 180 de grade sau 360 de grade; se poate derula dintr-o parte a ecranului; poate apărea de la transparenţă 100% la transparenţă 0%… Dacă apariţia ei presupune o mişcare, puteţi stabili de unde (tot captura de sus, "coloana" a doua – am pus de două ori fereastra pentru că prima acoperea lista a doua). Astfel fereastra poate apare magic din centrul desktopului sau din colţul stânga-jos sau de unde e mouse-ul…

Programul este foarte simplu de configurat. O vreme vă veţi tot juca cu efectele, alegând cel care vă place mai mult. Mai sunt şi alte opţiuni, de exemplu pentru a indica la ce ferestre să se aplice efectul. De exemplu sfatul meu e să nu marcaţi tool/palette windows şi nici dialogue/message boxes, altfel va fi supărător la fiecare salvare sau eroare să vezi efectul. Ţineţi cont că efectul poate întârzia cu 1-2 secunde lansarea aplicaţiei cu pricina. În plus există un consum de RAM dar mult mai moderat decât în cazul lui Dexpose2. Arată bine… dar cam atât. Vreţi să vă impresionaţi prietenii cu ce ştie Windowsul Dvs? Atunci veţi aprecia acest program. DownloadSquad au făcut un mic screencast aşa că puteţi vedea programul în acţiune.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *