nDroid: lansează rapid


Personal rămân fan Launchy. Dar aceasta nu înseamnă că nu mai arunc câte un ochi pe alternative. De exemplu nDroid, un program care se poate să îl fi cunoscut sub numele 320MPH. Se laudă a consuma mai puţină memorie, ceea ce pot confirma după câteva ore de funcţionare. Ca funcţionalităţi cred că aplicaţiile sunt relativ egale, dar evident există diverse diferenţe dincolo de interfaţă (exemplu: scrierea pluginurilor).

nDroid are fereastra organizată ca în captura de mai jos. Mă folosesc de captura din meniul Help pentru că are deja delimitate nişte zone. În zona 1 scrieţi câteva litere şi în baza lor se face deja căutarea. Dacă începeţi să scrieţi Firefox, s-ar putea ca chiar după primele 3 litere să aveţi ceea ce doriţi în lista din zona 3. În zona 2 se poate modifica acţiunea implicită (lansarea) cu alta, în funcţie de pluginurile instalate. (Apropo: la descărcare programul vine deja cu pluginuri de bază, dar de pe situl aplicaţiei mai puteţi descărca şi alte pluginuri.)

Ca la Launchy, ideea de bază este lansarea rapidă de aplicaţii şi pagini web din scrierea câtorva caractere. Evident acest program este atrăgător pentru cei care tastează cu viteză. Fanii mouse-ului nu vor beneficia prea mult de pe urma acestui program. Îl puteţi folosi pentru a lansa rapid o piesă MP3 favorită, o căutare pe Google, o definiţie la un cuvânt şi multe altele. În forumul de pe situl aplicaţiei găsiţi multe alte informaţii interesante: cum se scrie un plugin, trucuri de utilizare, altele.

Tot ca Launchy, nDroid permite şi efectuarea rapidă de calcule. Scrieţi doar ? înainte. Dacă veţi scrie ?365/7 veţi vedea rezultatul în… echivalentul la bara de stare. Dacă daţi un enter rezultatul va fi pus în clipboard. Apropo de taste: aplicaţia nDroid se lansează apăsând Caps+A sau Ctrl+Alt+Z. Desigur, combinaţiile de taste sunt configurabile. Un material flash demonstrativ găsiţi aici.

img27


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

3 comentarii

  1. Lansez aplicatia si nu pot scrie nimic in ea. Nu stiu de ce.

  2. radu.capan spune:

    Foarte ciudat. Din pacate nu am vreo idee care sa ajute. Poate merge Launchy sau Find and Run Robot.

  3. Raimi spune:

    Si-a revenit dupa… un simplu restart se pare. Fiind la inceput cu programul am intrat „asa de in panica” incat am scris la comentarii. Acu e ok.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *