Arta… legării şireturilor


Câte moduri ştiţi de a vă lega şireturile? Nu de a face nod ci de a pune şireturile. Matematica ne spune că ar fi două trilioane de posibilităţi dacă încălţarea are 16 "ochiuri" prin care să treci şireturile (susţinerea matematică a afirmaţiei o găsiţi aici). Evident, 99% dintre acestea sunt haos curat… restul însă… eleganţă, simetrie, ingeniozitate.

img28

Ian Fieggen, olandez stabilit în Australia, are o pasiune pentru această temă, transpusă online într-un sit: Shoe-Lance.com. Acolo veţi găsi actualmente 34 de metode de legare a şireturilor, dar numărul creşte. După cum ne spune chiar el, majoritatea sunt inspirate de la alţii, unele fiind "invenţii" proprii. V-aţi gândit până acum să brevetaţi un mod de legare a şireturilor? Eu nici măcar nu ştiam că mai există alt mod decât cel pe care îl folosesc.

Pentru fiecare mod există un nume, o imagine explicativă, calificative (uşor de realizat, greu de strâns…). E uimitor! Cred că tinerii în special se vor bucura să aibă un mijloc în plus prin care să iasă în evidenţă: şireturile. Şi dacă veţi frunzări situl lui Ian veţi găsi şi alte informaţii din aceeaşi sferă a încălţărilor.

img29 img30 img31

Aceeaşi temă, tratată doar în imagini (mai mari decât cele de mai jos), am găsit-o şi aici.

img32 img33


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (12 evaluări, media: 4,67 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *