Câteva lucruri despre Firefox 3


Vă invit la un pahar de vorbă despre Firefox 3. Încă nu e lansată versiunea finală, dar avem primul candidat (RC1). Dacă nu doriţi să folosiţi curent încă, puteţi apela la varianta portabilă. Ea a fost deja realizată şi pusă online pentru cei interesaţi. Dacă folosiţi FF3, scrieţi – spre amuzament – about:robots în bara de adrese. Veţi vedea ceva ca mai jos. Acum încercaţi să daţi un click pe buton 😉 . Ba două!

img43

OK. Asta a fost de încălzire. De fapt doream să vă semnalez două lucruri. Luni mi-a atras atenţia anunţul unui concurs de screencast-uri organizat de Mozilla Support. Nu ştiu dacă tricoul premiu pentru 100 de persoane sau marele premiu, un cameră foto digitală, vă vor atrage, dar eu altceva doresc să evidenţiez. Mozilla invită utilizatorii de Firefox 3.0 să realizeze screencast-uri (videotutoriale) pe marginea a 100 de teme. Interesul imediat: dacă veţi răsfoi cele 100 de teme veţi găsi tot felul de lucruri, elementare şi avansate deopotrivă, despre Firefox, configurare, utilizare… Interesul îndepărtat: Mozilla face o treabă foaaarte deşteaptă – pune comunitatea să realizeze videotutoriale despre Firefox. Ele vor ajuta cu siguranţă ca Firefox 3, când va fi în sfârşit versiunea finală lansată pe piaţă, să fie mai uşor de "învăţat", de acceptat. Ştim cât de atrăgătoare sunt videotutorialele şi mulţi se vor bucura – când poate vor începe să folosească pentru prima oară FF – să aibă parte de o aşa resursă bogată (şi gândiţi-vă că prin concurs Mozilla strânge 100 de screencasturi câştigătoare… dar va avea probabil câteva sute ori mii la dispoziţie).

img45

Al doilea lucru pe care aş dori să îl semnalez e un articol apărut online doar de câteva ore pe Lifehacker: Top 10 Firefox 3 Features. Este o sinteză foarte bună a noutăţilor aduse de Firefox 3 (pe care îl folosesc regulat de săptămâna trecută). Pe primul loc e trecută optimizarea consumului de memorie. Eu nu o pot atesta (poate pentru că folosesc XP?), dar vedeţi mai jos situaţia în Vista. Dacă nu folosiţi FF (sau nu folosiţi încă FF 3) merită să citiţi articolul Lifehacker. Atât am avut de spus (semnalat).

img46


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. no-limit spune:

    E superb ca si browser, viteza, stabilitate si multitudinea de plugin-uri (ad block plus rules 😀 ) insa tema pe care o are ca si default (deocamdata unica pt versiunea in cauza) lasa mult de dorit (cel putin in cazul xp-ului) si imi aminteste de vremurile demult apuse cand inca mai foloseam ie6, fiindca nu prea existau alternative pe atunci.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *