Continuăm: RSS încorporat în pagină


Vă amintiţi că duminică am scris de două ori despre Yahoo! Pipes şi faptul că permite exportarea oricărui RSS într-o formă de cod HTML de folosit într-o pagină web? Spuneam atunci că folosind niscaiva cunoştinţe HTML şi CSS avansate se poate scăpa chiar şi de logoul Yahoo! Pipes. Dovada o aveţi la generatorul lui Kent Brewster. Scrieţi acolo numele sitului care vă interesează, adresa lui web, adresa fluxului RSS, eventual configuraţi culorile şi lăţimea, apoi apăsaţi Badgif! pentru a obţine codul.

img8

Un mic "secret". În cod veţi găsi partea unde scrie get this for your page. Puteţi înlocui cu un text în română şi cu un link spre o altă pagină, de exemplu pagina unde Dvs oferiţi acest badge spre utilizare. Scriptul lui Kent este excelent! Păcat că nu poate fi setată şi înălţimea (s-ar putea să meargă fie umblând la cod, chiar nu am studiat problema, sau reducând numărul de rezultate cu Yahoo! Pipes).Dacă aveţi un blog, cu scriptul lui Kent puteţi să vă creaţi rapid conţinut pentru bara laterală (sidebar) din bloguri de interes.

În caz că v-aţi săturat că tot vorbesc de Yahoo! Pipes, sunt şi alte soluţii. De regulă flash, dar şi câteva JavaScript. Cea mai banală este WidgetEasy. Scrieţi acolo adresa unui feed şi gata, veţi avea codul de folosit în pagina Dvs. Lăţimea se va acomoda designului. Nu puteţi configura colorit sau texte (cel puţin acum) dar e foarte simplu şi rapid de folosit. Vedeţi rezultatul mai jos:


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

3 comentarii

  1. GadgetNews spune:

    Mi se pare o modalitate mai usoara de a face rost de „mancare” pentru agregatoare… care nu-s bine venite.

  2. jürgen.toth spune:

    Widgeturi pentru incorporarea unor fluxuri RSS in pagini web pot fi construite si pe site-ul urmator: http://www.feedsweep.com/Default.aspx


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *