We7.com: Portal de muzică gratuită


Câţi dintre tinerii de astăzi credeţi că ar putea răspunde la întrebarea: Cine este Peter Gabriel? Eu cred că foarte puţini. Că nu este vorba numai de un muzician care trăieşte din tantiemele pe vechile sale hit-uri, ci de un om de muzică care încearcă să ţină pasul cu dezvoltarea tehnologică şi de marketing a timpului o dovedeşte platforma muzicală pe care a fondat-o anul trecut.

img49

We7 este un site care oferă muzică de calitate spre descărcare fără plată. Aţi citit bine, nu este cerut nici un ban, doar… un mic hop… timpul dvs., şi anume trebuie să acceptaţi un scurt (3-4 secunde) preludiu publicitar înaintea fiecărei piese descărcate. După 40 de zile, cu un program specializat gen Audacity, aveţi dreptul să îndepărtaţi preludiul şi să folosiţi piesa în regim free (fără protecţie DRM, drept de copiere, format MP3). Desigur că este oferită şi opţiunea de cumpărare imediată a unei piese (deşi 40 de zile sunt o perioadă de timp suportabilă şi decentă). Luna trecută a fost semnat un contract cu casa de discuri Sony BMG astfel încât pe viitor să fie oferite şi albume ale unor artişti din portofoliul acesteia. Totuşi şi la momentul actual sunt accesibile albume ale unor artişti mai cunoscuţi (ex. Uriah Heep, The Kinks, Bob Marley, Motorhead etc.).

Pentru a folosi facilităţile aplicaţiei este nevoie de înregistrare (cu o adresă email validă, este cerută confirmarea). Site-ul oferă serviciu de căutare pe categorii muzicale, după numele piesei sau a artiştilor, după clasificarea utilizatorilor sau după recomandările redactorilor muzicali proprii. La început puteţi accesa în bara din stânga un gen muzical preferat (Blues, Classic, Pop, Rock ş.a.), apoi sunteţi conduşi spre o pagină cu recomandări numai pentru genul ales, cu liste de piese, albume şi artişti specifici. Piesele pot fi ascultate în mod preview (30 de secunde), incluse în playlists, descărcate cu clip publicitar sau puse în coşul de cumpărături. Playlist-urile pot fi editate, descărcate sau inserate printr-un widget în pagina web personală. Remarcabil şi faptul că se doreşte încurajarea tinerilor artişti printr-un program special numit Tastemakers, sub forma unei comunităţi sociale în care participanţii îşi pot da note şi sfaturi reciproce.

img50

La final amintesc alte site-uri care oferă muzică gratuită (cu restricţiile de rigoare): Download.com (secţiune specială pentru muzică), MP3.com (se pare că aparţine de aceeaşi firmă ca şi precedentul site), MP3.de (secţiunea de promo şi download, site în limba germană, însă muzica nu cunoaşte graniţe 🙂 ), Tonspion (în limba germană, de fapt un magazin de muzică, însă oferă şi piese free în regim demo, în ultimul timp eu am descărcat multă muzică clasică dpe acest site), SpiralFrog (necesită înregistrare şi vizite regulate pe site, catalog cu 700000 de titluri audio şi video, muzica este oferită în format WMA cu protecţie, nu se pot arde CD-uri, la fiecare 30 de zile este verificată licenţa pieselor).

Spre exemplificare două albume care îmi plac (alegeţi o piesă apoi daţi click pe iconiţa tip difuzor – ultima pe linie, în dreapta de tot la fiecare piesă). La fiecare piesă vor fi vreo 30 de secunde, dar pe sit, cu cont, piesele sunt întregi.

Bert Lams Nascent – Bach-Preludes On The Steel String Guitar

Klavar – Day


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. Valentin spune:

    E gratuita cu reclame, slava Domnului ca exista Winamp Disk Writer plugin cu LameMP3.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *