Creaţi rebusuri online!


Uau, sunt foarte entuziasmat de descoperire. Săpând pe internet pentru ora de sâmbătă (printre altele, cu soţia, ne ocupăm de cateheză cu copiii în parohia de care aparţinem) am găsit ieri un sit creştin cu un rebus online. Foarte elegant ca metodă de rezolvare. După puţine săpături m-am luminat: fusese generat cu un program gratuit, intitulat EclipseCrossword. Are peste un milion de descărcări, dar uite că eu nu ştiam de el! Voi?

img59

Programul este foarte simplu de folosit. Îl descărcaţi (atenţie: se descarcă un instalator ce ia apoi de pe web pachetul necesar pentru instalarea propriu-zisă) şi lansaţi. Urmaţi apoi paşii, "marea" filosofie fiind să indicaţi la pasul 2 cuvintele şi definiţiile pentru rebus. Puteţi salva lista cuvintelor sau încărca (dacă aveţi una creată deja). Apoi mai scrieţi câteva informaţii şi ajungeţi la final. Puteţi exporta rebusul sub forma unei pagini web, sau în format Word şi imagine (dacă e spre rezolvare offline, poate într-o revistă tipărită). Foarte, foarte, foarte simplu de folosit.

Dacă munciţi puţin pe fişierul web exportat de program veţi putea avea rebusul 100% în limba română (trebuie să traduceţi diverse expresii). Aceasta deschide posibilităţi interesante: puteţi crea pe situl Dvs o pagină de rebusuri, unde vizitatorii să stea o vreme spre relaxare şi provocarea minţii. După cum spuneam, rebusul se rezolvă foarte elegant: un click pe un cuvânt în rebus şi apare o fereastră unde se indică definiţia şi se poate scrie răspunsul. Vedeţi mai jos o demonstraţie. (Da, nu e rebus în mod clasic… Pentru aşa ceva, eu am scris acum câţiva ani un script pe care îl folosesc aici. E vechi, deci nu e modern, dar constat cu bucurie că e funcţional şi acum, cel puţin cu FF.)


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (19 evaluări, media: 4,42 din 5)
Se încarcă...

4 comentarii

 1. Daniel spune:

  Intr-adevar, foarte usor rebusul. Mi-a luat 1 minut si ceva.

 2. stefan spune:

  Acum sunt doua milioane de downloaduri.

 3. iulia spune:

  A fost foarte usor si simpu.
  Sunt informaticiana, sa ca l-am rezolvat in 10 secunde.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *