WordPress şi sitemap-uri


Când spui sitemap te poţi gândi la două lucruri. Mai întâi la o hartă a sitului. Jurgen a scris în 2006 despre Dagon Design Sitemap Generator. Acum câteva luni l-am pus şi eu pe un sit WordPress, apreciind modul în care construieşte harta sitului. Dacă nu l-aţi folosit când vi l-a recomandat Jurgen vă pot spune că de ceva vreme are interfaţă şi în limba română… deci curaj!

img76

Dar când spunem sitemap ne gândit şi la acele hărţi folosite de motoarele de căutare. Anul trecut am vorbit câte ceva despre ele. Pentru WordPress vă recomand XML Sitemap Generator. Acesta vă permite generarea unui sitemap "citibil" de Google, Yahoo, MSN, Ask… Dincolo de faptul că trebuie să daţi drept de scriere pentru respectiva hartă, pluginul este destul de simplu folosit, putând lăsa opţiunile "din cutie" cel mai adesea. Dacă doriţi mai mult control sunt tot felul de facilităţi de la conţinutul hărţii până la priorităţi şi altele. Partea bună este că pluginul nu doar construieşte harta dar şi notifică (de exemplu Google) când a actualizat-o.

img77

Puteţi apoi din Google Instrumente pentru Webmasteri să vedeţi cum stă treaba cu folosirea hărţii. Vedeţi mai jos o captură ce îmi indică faptul că Google a fost (să zicem aşa) chiar astăzi să vadă ce s-a mai schimbat în configuraţie. Dacă vreţi un control mai mare a indexării sitului Dvs, atunci merită folosit pluginul WP şi webinstrumentul Google.

img78


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *