Hot Dish: Gătitul contra-cronometru


Imaginaţi-vă că lucraţi într-un restaurant de renume, şi aveţi de pregătit mai multe feluri de mâncare deodată: puneţi pastele la fiert, dar atenţie să nu le lăsaţi să fiarbă prea mult; între timp tăiaţi roşiile şi radeţi brânza; puneţi sosul la fiert, dar nu uitaţi să adăugaţi la timpul potrivit diversele condimente în el, şi să şi amestecaţi ca să nu se ardă; apoi puneţi carnea la prăjit, dar aveţi grijă să o întoarceţi din când în când de pe o parte pe alta; băgaţi mâncarea la cuptor, dar fiţi cu ochii pe ceas să nu cumva să se ardă! (Poate mamele nici nu ar trebui să se imagineze într-un restaurant, căci au destul parte şi acasă de curse contra-cronometru de genul acesta!)

img13

Ei bine, în jocul Hot Dish, toată această muncă trebuie să o faceţi – virtual – sub privirea necruţătoare a unui critic culinar de la "Gazeta Gurmandului", care vă va aprecia bucatele după precizia cu care respectaţi toţi paşii necesari. Şi trebuie neapărat să vă coordonaţi să terminaţi felurile de mâncare cam deodată, pentru că evaluarea finală se face după ce le-aţi terminat pe toate, şi dacă un fel de mâncare stă pur şi simplu fără a fi servit, îşi pierde din calitate. Aprecierea se face în stele pe care le primiţi pentru fiecare mâncare gătită; pentru a încheia un nivel aveţi nevoie de un anumit număr de stele, dacă nu, reluaţi nivelul. La începutul jocului, trebuie să aveţi puţină răbdare să urmăriţi indicaţiile pe care le primiţi, aceasta până învăţaţi cum merge treaba.

img14 img16

img17 img18

Trebuie să vă obişnuiţi cu mişcările pe care le aveţi de făcut: click-click-click ca să tocaţi roşiile, usturoiul sau varza; mişcări sus-jos cu mouse-ul pentru a rade brânza sau a întinde aluatul; mişcări circulare în sens invers acelor de ceasornic pentru a amesteca în mâncare… După stadiul de practică, cu stelele obţinute puteţi cumpăra diverse reţete, care mai de care mai apreciate, şi trebuie să alegeţi singuri un meniu cu trei feluri la început – mai apoi se diversifică oferta, şi cu aperitive şi deserturi. Şi veţi trece de la un restaurant italian, la unul asiatic şi apoi la unul francez. Din când în când mai trebuie să faceţi şi curăţenie în restaurant, căci vine inspectorul sanitar: într-un mini-joc de genul match 3, într-un timp dat, trebuie să obţineţi un anumit număr de puncte, încercând în acelaşi timp să ţineţi gândacii şi rozătoarele departe de zona colorată diferit, pentru a nu fi amendaţi. Spor la lucru!


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. carmen spune:

    Am gasit si eu jocurile pe care le descrii si sunt super dar se pot juca doar pt 1 ora. Daca stii tu cum se pot juca pt un timp nelimitat, spune-mi si mie te rog sau daca se pot cumpara de unde le pot lua si eu.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *