WebDesignerWall: câteva articole superbe


Am descoperit acum câteva zile un sit extraordinar: WebDesignerWall.com. E un blog unde se scrie rar (de câteva ori pe lună), dar sunt articole interesante şi din când în când promoţii (de exemplu componente flash comerciale, oferite gratuit). Sunt câteva articole care mi-au retras atenţia. Cel care m-a vrăjit cel mai mult e din ultima zi din februarie a.c.: jQuery Tutorials for Designers. Nu săriţi la alt articol doar pentru că, de exemplu, nu vă pasionează jQuery. Nu e vorba acum de un tutorial jQuery, adică de un articol introductiv despre această (minunată) librărie JavaScript.

img18

Nu. Este vorba în schimb de 10 scurte şi eficiente coduri care vă pot arăta – chiar dacă nu aţi folosit până acum niciodată jQuery – cum vă poate acesta ajuta să daţi o dinamică specială designului. Subliniez deci că e vorba de un articol care îi are în vedere pe designeri. Fiecare exemplu este banal, dar care pus cu gust în pagină poate să fie folositor şi aspectuos deopotrivă. Primul de exemplu explică cum se poate adăuga un panel care să apară şi respectiv să dispară la un click pe "mâner". Al doilea exemplu explică cum poţi face un div să dispară frumos (de exemplu ai un anunţ de pus într-o pagină, dar vrei să dai utilizatorilor libertatea de a scăpa de el). Găsim apoi acordeoane, meniuri şi altele. Fiecare exemplu explicat scurt şi cu un exemplu. Este o reclamă extraordinară pentru jQuery.

Un alt articol care mi-a reţinut atenţia e din ianuarie a.c. E vorba de CSS Gradient Text Effect. Acest articol explică cum se poate realiza efectul de gradient la un text doar din CSS. E vorba de folosirea unui gradient PNG care se pune "deasupra". După cum veţi vedea în articol se pot realiza diverse efecte. Gradient unidirecţional, bidirecţional, vertical, orizontal, chiar şi cu o textură. Partea bună este că odată făcute includerile necesare, trebuie de exemplu la titlurile de articole din paginile Dvs web să indicaţi o clasă anume pentru efectul de gradient.

img19

În fine, un alt articol foarte interesant are doar două zile: CSS Decorative Gallery. Ideea nu este nicicum originală. Pe scurt e vorba de afişarea unor imagini "normale", dar care să pară că au diverse rame sau efecte pe margini doar din CSS. Una este să afişezi o serie de imagini aşa cum sunt ele şi alta e într-o galerie în care ele au ramă de tablou, sau margine ca de timbru, sau nu ştiu ce chenar special. Priviţi imaginile de mai jos. În toate cazurile e vorba de o imagine cu margini normale, dar care devine interesantă prin CSS. Aveţi exemple şi explicaţii în articol. Tot ce trebuie ca să faceţi ca imaginile de pe situl Dvs să arate mai bine ca niciodată. Îmi aminteşte mult de o altă soluţie, tot superbă, prezentată aici în ianuarie 2008.

img20


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *