Google, AllSearchBox şi Katapulco


Câte servicii Google folosiţi? Probabil 2-3-4… Câte cunoaşteţi? Probabil 7-8-9… Dar sunt zeci. Ele nu sunt tocmai uşor de accesat. Dacă observaţi bara de sus de la Google, în română, apare o opţiune mai multe şi aşa veţi ajunge la pagina aceasta, cu sub zece servicii. Lista completă se găseşte de fapt aici. Aţi vrea o adresă mai simplu de memorat? Ce ziceţi de Simply-Google.com? Aveţi acolo enumerate toate serviciile Google. Şi feed-urile RSS de la cele mai importante bloguri Google (mi-aş fi dorit să fie toate).

img31

Trecem rapid de la Google la căutări (chiar şi) dincolo de Google. Dacă vreţi să căutaţi serios ceva s-ar putea să aveţi nevoie de mai multe motoare de căutare. AllSearchBox este o soluţie interesantă. Veţi avea o boxă mare unde să scrieţi cuvântul sau expresia de căutat. Apoi daţi click pe motorul cu care doriţi să se facă respectiva căutare. Nu sunteţi satisfăcut de rezultatele căutării pe Google? Click pe Yahoo. Tot nemulţimiţi? Click pe MSN şi tot aşa. Dar nu găsim aici doar motoare de căutare text. În banda de sus vedeţi că scrie Engines, Directories, News, Videos, Images, Music… Practic un click pe Images va înlocui motoarele de căutare text în motoarele de căutare printre imagini (Flickr, Google Images ş.a.). Practic din clickuri comutaţi zeci de motoare, fără să le mai scrieţi numele.

img32

În fine, să mai facem cunoştinţă şi cu Katapulco. Acesta porneşte de la o altă idee: se adaugă un al doilea câmp în care trebuie scrisă cheia pentru un motor de căutare. De exemplu g pentru Google sau gi pentru Google Images sau w pentru Wikipedia ş.a.m.d. Lista întreagă a celor peste 70 de motoare o găsiţi aici. Vă puteţi adăuga motoare proprii de aici. Astfel, ţinând minte această pagină (eu tot Katapulto scriu din greşeală) puteţi face n căutări pe diferite situri. Practic! Îmi aminteşte mult de YubNub, motorul de căutare cu comenzi (de fapt e cam aceeaşi idee, doar că aici pusă în două câmpuri text).

img34


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *