SearchMe: Vezi ce cauţi


Motoul acestui sit – You’ll know it when you see itîmi aminteşte de Apostolul Toma: până nu văd, nu cred 🙂 . Prezumţia e evidentă: suntem fiinţe foarte vizuale şi tocmai de aceea dacă o căutare pe net ne-ar returna informaţia în cod binar nu ne-ar fi de prea mare folos. SearchMe.com începe căutarea înainte să dai enter chiar. Am scris de exemplu leonardo da vinci şi sub boxa de căutare au apărut domeniile posibile, printre care foarte logic painting, history, drawing şi museums.

img62

Am dat apoi click de exemplu pe history şi am putut să văd rezultatele sub forma unor capturi a paginilor cu relevanţă. După cum vedeţi, cuvintele căutare sunt evidenţiate în paginile rezultate. Frunzărirea lor se face cumva 3D. Puteţi folosi săgeată stânga şi săgeată dreapta, sau muta cursorul, ori da click pe imaginile din stânga/dreapta. De multe ori această abordare poate fi utilă pentru că văzând o pagină îţi pot da seama uneori uşor dacă subiectul ce te interesează e tratat accidental sau în detaliu.

În paranteză fie spus, ideea căutării vizuale nu este o noutate absolută. De exemplu există suplimente Firefox ce fac ca în dreptul căutărilor pe Google să apară mici imagini ce previzualizează paginile referite în rezultate. Apoi sunt situri care merg pe o astfel de idee de mai mult timp, precum Snap.com. SearchMe.com este la început în acest "domeniu", fiind chiar în beta, astfel că indexul său nu este foarte generos şi pot apărea diverse surprize în timpul navigării. Nu a fost cazul în testele mele. Modul de implementare mi se pare suficient de interesant pentru a merita semnalarea. Nu aveţi nimic de instalat sau de deschis vreun cont, astfel că puteţi testa singuri imediat.

img63


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *