Convertiri la exe(cutabile)


Lumea, de fapt cei care au un minim de habar despre viruşi, se teme de fişierele executabile ce circulă pe net. Şi totuşi, uneori cea mai simplă soluţie când ai de-a face cu persoane cu cunoştinţe tehnice tinzând spre zero este tocmai apelarea la executabile. Un exemplu tradiţional: arhivele. Desigur că fiecare dintre noi ştim ce înseamnă un fişier care are extensia ZIP sau RAR. Unii vor sta însă cruciţi în faţa lor, ba chiar vor încerca să le deschidă cu MS Word sau cu Notepad 🙂 . În astfel de cazuri e mai bine când creezi arhiva să creezi una executabilă: atunci şti că "destinatarul" arhivei nu va trebui decât să dea un dublu click şi fişierele se vor despacheta singure.

img80

Sunt şi alte situaţii în care convertirea în format exe e convenientă. Poţi – cu diverse programe – converti în format exe imagini, fişiere PDF, altele. Şi fişiere audio şi video, folosind Audio/Video To Exe. Am încercat să fac nişte teste cu acest program, dar la mine pur şi simplu nu a vrut să se lanseze. Care ar fi avantajul? Programul se laudă că transformă orice fişier video într-un player independent, cu alte cuvinte unul care nu necesită codecuri. Dacă vreţi să daţi un clip video cuiva care nu are experienţă cu codecuri, nici măcar cu player-e video, atunci cu acest program îi puteţi servi un executabil şi o singură explicaţie "dă dublu click pe fişier".

Mai interesant şi muuult mai practic mi s-a părut Torrent2Exe. Aici e vorba de un sit unde 1) fie indicaţi adresa web a unui torrent; 2) fie încărcaţi un fişier torrent de pe propriul calculator, situl generând apoi un fişier executabil (cam de jumătate de mega) ce trebuie descărcat şi eventual difuzat. Am testat programul: e simplu de folosit. Practic sfatul se reduce cam tot la "dă dublu click pe fişier". Fiind vorba de torrente este însă bine la final, după descărcare, să nu închideţi programul, ci să îl lăsaţi până vă realizaţi prin seed o raţie potrivită (pentru prietenii non-tehnici puteţi să săriţi acest pas în sfaturi, căci riscaţi să îi băgaţi în ceaţă). Sunt multe lucruri bune ce se găsesc pe torrente, dar unii au impresia că descărcarea lor presupune ceva diplomă, şi evită. Pentru aceştia puteţi crea astfel de executabile. La final mărturisesc ceva: am făcut un test cu filmuleţul Big Buck Bunny – descărcare a mers foarte bine, uneori şi cu 200KB/s, dar la lansare fişierul video a apărut ca fiind corupt, deci nu mergea 🙁 . Poate am avut eu ghinion. Nu am avut timp să mai fac şi alte teste: dacă Dvs doriţi să folosiţi programul pentru a vă ajuta unii prieteni să descarce torrentele faceţi înainte propriile teste pentru a vedea cât de bine merge. Şi nu uitaţi: nu orice există pe internet (inclusiv pe torrente) e legal pentru descărcat.

img79


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *