WordPress şi lucrul cu tagurile


WordPress 2.3 a adus tagurile. Dar cum unii aveau deja situri de 1-2 ani fără taguri a apărut o muncă deosebit de consumatoare de timp: punerea tagurilor articolelor trecute. Pentru un blog cu 10-50 de posturi ia poate 15 minute… dar pentru un blog cu sute de posturi? Am pomenit deja în trecut, dar foarte pe scurt, pluginul Simple Tags. Ne oprim ceva mai mult acum asupra lui. Sunt oferite mai multe funcţiuni şi vom începe cu cea de administrare a tagurilor. Da, da, şi WordPress are la Organizează o secţiune Tags. Dar este foarte primitivă.

img142

Simple Tags permite însă redenumirea unui tag (poate ai avut tag Win şi acum vrei să îi spui mai civilizat Windows), ştergerea unui tag (îţi dai seama că e prea irelevant ca să merite să apară în listă), să adaugi un tag (poate eşti la început şi doreşti să prepopulezi lista). A doua facilitate, după Manage Tags, este Mass Edit Tags. Corect! Exact ce au nevoie foarte mulţi: posibilitatea de a modifica taguri în serie, nu articol cu articol. Practic îţi oferă lista articolelor (titlu doar), pe care o poţi reorganiza de exemplu după categorie sau perioadă, şi poţi scrie direct tagurile. Ceea ce e foarte-foarte bine este că pluginul apelează la autocompletare, astfel că poţi adăuga mult mai rapid taguri, fără să te chinui să îţi aminteşti cum ai scris un anume tag.

img144

În fine, a treia facilitate o găsim la Auto Tags. Mare atenţie cu folosirea ei! Să zicem că ai un blog în care scrii despre călătoriile tale. Poţi atunci să defineşti de aici o serie de cuvinte care, odată găsite în articol, să devină automat taguri: Italia, Franţa, Filipine… Pluginul poate căuta în toate articolele, ceea ce înseamnă, dacă aveţi sute, că va putea lua câteva minute plus va solicita serios procesorul serverului. Dacă însă nu vă tot răzgândiţi şi jucaţi cu această facilitate nu veţi fi urecheat de serviciul de hosting 🙂 .

Închei amintind un alt plugin util în acelaşi sens: Better Tags Management. Acest plugin nu adaugă secţiuni noi, însă la lista articolelor face coloana pentru taguri editabilă. Puteţi şterge sau adăuga taguri. Mare, mare păcat că nu foloseşte autocompletare, folosind tagurile existente. Cu aşa ceva ar deveni automat favorit pentru mine. Pe situl pluginului (indicat anterior cu link) veţi găsi trei videotutoriale despre el, foarte explicite. Dacă vreţi să fiţi convinşi, vizionaţi-le.

img145


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. jürgen.toth spune:

    Coloana editabila pentru tag-uri ofera de la ultima versiune si plugin-ul Admin Management Extended, descarcabil aici.
    (De fapt cu acest plugin puteti seta si schimba multe date direct din lista articolelor fara a intra in fereastra de editare a fiecarui articol)


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *